Klei op de weg, opletten dus en pas je snelheid aan

Klei op de weg, opletten dus en pas je snelheid aan

Klei op de weg, opletten dus en pas je snelheid aan

West-Friesland – Voor de landbouw is de oogsttijd begonnen en landbouwvoertuigen rijden af en aan. Zo komt er vaak modder op de openbare weg terecht en ontstaan er gevaarlijke verkeerssituaties. Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Het plaatsen van waarschuwingsborden door deze bedrijven is daarom zeer belangrijk. Om onveilige verkeerssituaties te voorkomen controleert het hoogheemraadschap hier in deze periode extra op.

Wegvervuiling

Van oktober tot en met februari controleren onze beheerders de wegen op vervuiling. Zij sporten vervuilers op en vragen ze de klei alsnog op te ruimen met bezems, een veegwagen en eventueel water onder hoge druk. Als de vervuiler verzuimt om de weg schoon te maken, ruimt het hoogheemraadschap de klei op. Dit wordt alsnog bij de betreffende vervuiler in rekening gebracht. Ook kan de politie proces-verbaal tegen de vervuiler opmaken.

Veilig en goed berijdbaar

et hoogheemraadschap is de grootste wegbeheerder van Noord-Holland met ruim 1400 kilometer wegen in beheer, voornamelijk in landelijk gebied. Zij zijn verantwoordelijk voor veilige en goed berijdbare wegen. In het belang van de verkeersveiligheid vraagt het Hoogheemraadschap daarom om te allen tijde, maar speciaal tijdens de oogstwerkzaamheden, de wegen schoon te houden. Door het plaatsen van borden dienen zij medeweggebruikers te waarschuwen voor gevaarlijke situaties.

Informatie of melding

Voor meer informatie kunt u terecht op www.hhnk.nl. Meldingen van gevaarlijk situaties door klei op de weg kunnen aan het Klant Contact Centrum van het hoogheemraadschap worden doorgegeven via telefoonnummer 072 – 582 8282.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.