20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 18:05
Medemblik Actueel.

De Bonte Piet – Kerkuil verstrikt in vliegenstrip

De Bonte Piet – Kerkuil verstrikt in vliegenstrip

Kerkuil verstrikt in vliegenstrip
verstrikt in vliegenstrip

Oostwoud – Vrijdag de 13e september kwam er een Kerkuil bij De Bonte Piet binnen die volledig gevangen zat in een vliegenstrip. Deze Kerkuil was in een stal tegen een vliegenstrip aangevlogen en had al enige tijd niet gegeten.

Ze zat tegen het kritieke gewicht aan maar was nog wel levendig. Het belangrijkste op dat moment is voeding en vocht. Dat is het eerste wat ze gekregen heeft. Vervolgens is er veel tijd gegaan in het verwijderen van de lijmresten. Deze lijmsoort laat zich erg moeilijk verwijderen.

Tevens geeft het veel stress voor het dier. Gelukkig was ze erg rustig. De eerste dagen heeft ze doorgebracht in een klein verblijf. Al snel zagen wij dat ze zelfstandig begon te eten. Dat is een heel goed teken.

Na een aantal dagen is zij naar een groot verblijf gegaan. Daar vliegt zij nu geruisloos rond. Nog een weekje aansterken en op gewicht komen en dan kan ze weer naar huis. Dit is precies waar wij het allemaal voor doen!

Reageren via facebook