Medemblik Actueel.

Concerten

The Wouter Bekkering Quintet & Tineke Schoemaker in het Groene Kerkje Lambertschaag

The Wouter Bekkering Quintet & Tineke Schoemaker in het Groene Kerkje Lambertschaag

The Wouter Bekkering Quintet & Tineke Schoemaker in het Groene Kerkje Lambertschaag

Lambertschaag – Het Wouter Bekkering Quartet is een jazz-quartet met een brede muzikale interesse en een open oor voor hedendaagse muziek, waarbij het plezier in het muziek maken altijd voorop staat. Het repertoire van het WBQ bestaat voor een deel uit jazz-standards maar de groep heeft de muzikale grenzen verruimd richting soul-jazz, latin en funk.Een groeiend deel van de nummers wordt door de bandleden zelf geschreven.

Het WBQ bestaat uit vier professionele muzikanten die al jaren actief zijn in de muziek.

Saxofonist Wouter Bekkering ( tenor- en sopraansax ) speelde in diverse jazzformaties en bigbands. Hij had les van Dolf Pleiter en Barend Middelhof. Bassist Frans Groen studeerde contrabas en gitaar aan het conservatorium te Amsterdam en ontwikkelde zich tot een veelzijdig muzikant. Gitarist Charl Kruijer studeerde aan het conservatoruim te Alkmaar en volgde daarnaast nog lessen bij gitarist Anton Goudsmit. Hij is vooral actief in de popmuziek. Drummer Bert Schipper studeerde eveneens aan het conservatorium te Alkmaar en speelt in diverse formaties. Het quartet werkt bij veel optredens samen met toetsenist Sander van Wonderen. Hij bespeelt de Fender Rhodes piano en de Wurlitzer. Het kenmerkende funky/soul- geluid van deze instrumenten is een bijzondere toevoeging aan de totaal sound van de groep.

Tineke Schoemaker

Tineke Schoemaker is vanaf het begin het boegbeeld van de formatie Barrelhouse gebleven en is in de afgelopen veertig jaren nog steeds de trots van bluesminnend Nederland. Zangeressen in de blueswereld zijn dun gezaaid en Tineke is volgens vele critici zowel live als op de plaat een stem met karakter.

Favorieten zijn o.a. Howlin Wolf, Aretha Franklin, Ann Peebles, Leroy Carr

Overige informatie:

  • Waar: Het Groene Kerkje, Lambertschaag
  • Wanneer: Vrijdag 11 oktober 2013
  • Hoe laat: 20:00 uur
  • Kosten: € 15,–
  • Reserveren.

Reageren via facebook