13.7 C
Medemblik
29 september 2020 06:57
Medemblik Actueel.

Crisis dorpsraad Benningbroek – bestuur stapt op

Crisis dorpsraad Benningbroek - bestuur stapt op

Crisis dorpsraad Benningbroek – bestuur stapt op

Benningbroek – Het huidige bestuur van de dorpsraad Benningbroek/Sijbekarspel heeft aangegeven dat per 8 oktober tijdens de jaarvergadering in dorpshuis De Vang het over en uit is met de dorpsraad Benningbroek/Sijbekarspel. Het voltallig bestuur zal tijdens deze bijeenkomst opstappen.  Mede door drukke werkzaamheden, twee aftredens omdat hun termijn erop zit en het niet kunnen vinden van geschikte opvolgers maakt deze stap nodig.

De gemeente Medemblik verwacht dat het bestuur komend seizoen met een dorpsvisie komen, maar dat lukt niet met zo’n klein bestuur. Misschien sluiten de activiteiten van de dorpsraad niet voldoende aan bij de behoefte van de inwoners van de dorpen?

Het bestuurscollege heeft daarom het besluit genomen te stoppen en bieden hiermee een volgende generatie de gelegenheid de fakkel over te nemen. Zij dragen de gegevens en hun knowhow over aan het volgende bestuur. De stichting dorpsraad Benningbroek/Sijbekarspel bestaat voorlopig als slapende organisatie.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?