19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 12:07
Medemblik Actueel.

Fitness voor senioren in Andijk en Wervershoof

Fitness voor senioren in Medemblik

Fitness voor senioren in Andijk en Wervershoof

Medemblik – Sportservice West-Friesland biedt 65-plussers de mogelijkheid om samen met leeftijdgenoten te sporten in het woonzorgcentrum in de buurt. De fitnesslessen zijn speciaal bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder. De lessen vinden wekelijks plaats in de woonzorgcentra in Andijk, en Wervershoof. Een ervaren instructeur zal u tijdens de lessen begeleiden.

Voor iedereen

Iedereen boven de 65 jaar kan meedoen met fitness voor senioren. Ook mensen met een chronische beperking of lichamelijke handicap zijn welkom in de lessen. Een deskundige trainer zal kijken naar uw mogelijkheden en daarop worden de oefeningen afgestemd. Om persoonlijke begeleiding te waarborgen vinden de lessen plaats met maximaal tien deelnemers.

Procedure

Voordat u kunt starten met fitness is het van belang te weten wat uw lichamelijke mogelijkheden zijn. Aan de hand van een vrijblijvend intakegesprek en een fysieke test bij de fysiotherapeut wordt een persoonlijke trainingsschema opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke doelen, zoals bijvoorbeeld: fit blijven, soepele spieren en gewrichten, revalidatie na een blessure of operatie of het verbeteren van de coördinatie. Daarna kunt u aan de hand van dit trainingsprogramma werken aan uw doel in het woonzorgcentrum in de buurt. Vanzelfsprekend is ook de gezelligheid tijdens de lessen heel belangrijk.

Meer informatie

Binnenkort krijgt u de mogelijkheid om een les fitness voor senioren te volgen. Er zal een open middag worden georganiseerd in het woonzorgcentrum bij u in de buurt. Houdt de krant in de gaten voor informatie over deze open middag. Wilt u nu alvast meer informatie over fitness voor senioren? Kijk op www.sportservicewestfriesland.nl of neem contact op met Sportservice West-Friesland: tel 0229-287700, e-mail stagiaire02@sportservicewestfriesland.nl.

Reageren via facebook