Weerbericht Medemblik vrijdag 27 september – vrij zonnig

Weerbericht Medemblik vrijdag 27 september - vrij zonnig

Weerbericht Medemblik vrijdag 27 september – vrij zonnig

Medemblik – De komende dagen krijgen we de zon vaak te zien. Vandaag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. In het weekend krijgt de zon volop de ruimte, al zal de lucht niet strakblauw zijn. Er trekt wat sluierbewolking over en mogelijk ontstaan ook een paar stapelwolken. Daarbij steek een frisse oostenwind op.

Vandaag is het droog en hebben wij te maken met opklaringen waardoor de zon veelvuldig te zien zal zijn.  Dankzij de zwakke tot matige wind uit het oosten wordt er drogere lucht aangevoerd. Overdag is het 18 á 19 graden maar de nachten kunnen door de oostelijke stroming sterk afkoelen zeker als er opklaringen voorkomen. Afgelopen nacht werd het in onze regio op 10cm boven de grond 2.4 graden.

Weekend zonnig

Het weekend verloopt vrij zonnig met maximale temperaturen van 18 graden op zaterdag en 17 tot 18 graden op zondag. Op beide dagen zal de zon de boventoon voeren maar is er wel kans op wat stapelwolken. Ook blijft het droog en blijft de wind uit het oosten waaien.  De nachttemperatuur daalt dit weekend naar 7 á 8 graden.

Het begin van de aankomende week is ook zonnig en droog, pas na dinsdag neemt de kans op bewolking toe en draait de wind naar het zuidoosten waardoor er iets vochtere lucht onze kant op komt. Maar de berekeningen laten geen neerslag zien.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.