Collegevoorstel bibliotheek Wervershoof afgeschoten.

Bibliotheek Wervershoof blijft?

Collegevoorstel bibliotheek Wervershoof afgeschoten.

Medemblik – Het ging er gisteravond soms even stevig tegenaan tijdens de commissievergadering waar ook het voortbestaan van de bibliotheek in Wervershoof op de agenda stond. Het massaal opgekomen publiek uit Wervershoof zag een vergadering die bijna uit de hand liep toen een paar fracties de vergadering over de bibliotheek wilden gaan verplaatsen naar een andere datum vanwege nieuwe bezuinigingen.

Er moest zelfs een schorsing aan te pas komen toen na de eerste stemming er een onbesliste uitslag op tafel lag. Na de schorsing draaiden de fracties van OWP en de PvdA als een wiek aan de molen om en gingen akkoord om toch tijdens deze commissievergadering de bibliotheek ter sprake te brengen.

Het voorstel van het college van B&W werd resoluut van tafel geveegd na de schorsing, in dit voorstel krijgt van het college de kern Medemblik de hoofdvestiging en komen er kleinere bibliotheken met beperkte openingstijden in de andere kernen. Of zelfs helemaal geen bibliotheek meer.  Dit voorstel bracht zelfs enige onenigheid tussen de dorpsraad van Andijk en de stadsraad van Medemblik.

In de aankomende raadsvergadering in oktober zal een gezamelijk voorstel worden besproken. Dit voorstel wordt door verschillende commissieleden op papier gezet om zo het college op andere gedachten te brengen.

Wordt vervolgd dus.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.