13.3 C
Medemblik
25 mei 2020 01:34
Medemblik Actueel.

Alarmbellen luiden na vermissing busje met kwetsbare kinderen

Alarmbellen luiden na vermissing busje met kwetsbare kinderen

Alarmbellen luiden na vermissing busje met kwetsbare kinderen

West-Friesland – Jeugdhulpinstelling Parlan heeft met Connexxion maatregelen getroffen om te voorkomen dat een busje met kwetsbare kinderen nogmaals urenlang ’van de radar’ verdwijnt, zoals vorige week gebeurde in Grootebroek.Ouders van de vijf West-Friese kinderen in het busje van Connexxion wachtten bijna drie uur lang op hun terugkomst vanuit de dagopvang van Parlan in Grootebroek.

Paniek

In paniek belden zij met de vervoerder maar kregen niemand te pakken. Ook de politie werd ingeschakeld. Uiteindelijk meldde zich de chauffeur met de kinderen. Als invaller kende hij de route niet. Zijn iPad met routeplanner werkte niet en omdat hij dyslectisch is kon hij de route die hij op papier had niet lezen. Hij had geen telefoonnummers van de ouders. Gebeld worden kon hij niet; de batterijen van zijn telefoon waren leeg. Sommige kinderen die hij onder zijn hoede had konden alleen hun eigen voornaam noemen. Meldt het NHD vandaag op haar website.

Alarmnummer

Parlan en Connexxion hebben afgesproken dat de contactgegevens van beide partijen elke maand worden gesynchroniseerd. Ook krijgen ouders een soort alarmnummer dat het callcenter van Connexxion omzeilt. Woordvoerder Hugo Koeman van Parlan: ,,Een kind dat nieuw is aangemeld gaat niet eerder de bus in voordat de contactgegevens in orde zijn.’

Reageren via facebook