12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 06:51
Medemblik Actueel.

Bewoners slaan eerste paal woningen Simon Koopmanstraat Wervershoof

Bewoners slaan eerste paal woningen Simon Koopmanstraat Wervershoof

Bewoners slaan eerste paal woningen Simon Koopmanstraat Wervershoof

Wervershoof – Met een luide klap en een explosie van confetti is afgelopen dinsdag de bouw van veertien nieuwe woningen aan de Simon Koopmanstraat in Wervershoof feestelijk van start gegaan. De oude en nieuwe bewoners sloegen samen de eerste paal met een authentieke driepoot heistelling in de grond. ‘’Hier hebben we op gewacht’’, aldus de blijde bewoonsters.

Alle oude en nieuwe bewoners trokken hard aan de touwen van de heistelling en sloegen met een flinke dreun de eerste paal van de nieuwbouw in de grond. De verwachting is dat zij volgend jaar juli hun nieuwe woningen kunnen betrekken. Er zijn vijf nieuwe bewoners, de overige huurders keren terug naar hun oude buurtje. ‘’Ik heb er zo’n zin in’’, zegt Heidi Pannekeet blij. ‘’Nog even geduld en dan kunnen we eindelijk terug naar ons oude stekje. De tuin hebben we al die tijd onderhouden, de schuur is net opgeknapt en straks staat daar onze prachtige nieuwe woning. Het huis waar we nu tijdelijk zitten is prima, maar ik mis de buren, mijn oude buurtje, ons huis aan het water en de tuin waar de zon de hele dag schijnt.’’

De bewoners en directeur Hans Kröger zijn zeer verheugd met de start van de bouw. Er is een lang traject aan vooraf gegaan. De bewoners hadden in eerste instantie moeite met de sloop van hun woningen. De huizen waren te klein en nauwelijks geïsoleerd, maar de bewoners woonden er met veel plezier. Uiteindelijk zijn ze toch akkoord gegaan met de sloop en tot de oplevering wonen ze ergens anders. ‘’Het begin was even moeilijk. Die huizen hebben een verleden, onze kinderen zijn er opgegroeid. Het is raar als dat gesloopt wordt’’, vertelt Emmy Bakker. ,,Maar dat is geweest. Nu zijn we vooral heel erg blij dat we er een geweldig huis voor terug krijgen.’’

De nieuwe woningen hebben een moderne uitstraling door de afwisseling in het metselwerk. De woningen zijn 6,60 meter breed en 11,50 diep. Acht woningen hebben aan de achterzijde een aangebouwde berging, de overige woningen hebben een losse berging in de achtertuin.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?