Medemblik slaat flater met nieuwe Dorpsaccommodatie Nibbixwoud

Medemblik slaat flater met nieuwe Dorpsaccommodatie Nibbixwoud

Medemblik slaat flater met nieuwe Dorpsaccommodatie Nibbixwoud

Medemblik – Afgelopen maandagavond was in het gemeentehuis van Medemblik een informatieavond over het nieuw te bouwen Dorpsaccomodatie Nibbixwoud (DAN). Na jaren van praten zou dan nu eindelijk het startschot van het 10 miljoen euro kostende project worden gegeven. 

De architect was aanwezig om de plannen van nader uitleg te voorzien begeleid met prachtige plaatjes van het complex. Het nieuw te bouwen complex biedt straks onderdak aan alle verenigingen in Nibbixwoud maar heeft ook een functie tijdens de kermis en andere evenementen.

Toen alle vragen van de commissieleden waren beantwoord vroeg GL/PWF fractielid Siem Zeilemaker of het mogelijk was of de mensen in het publiek ook vragen over het nieuwe complex mochten stellen.  Dit werd zowaar toegestaan en vanaf dat moment vlogen de verwijten over tafel richting de gemeente.

. De heer Mol vroeg het woord en verweet de gemeente zowel als diverse verenigingen die in het organisatieoverleg zitten dat ze de grootste club van Nibbixwoud al dan niet bewust waren vergeten. Namelijk degenen die het zg. stadionnetje in Nibbixwoud mogelijk hebben gemaakt. Een aantal mensen zijn een aantal jaren geleden bij alle Nibbikers langs geweest om geld in te zamelen voor een onderkomen dat bedoeld is voor jongeren die “nergens bij horen”  Als je niet handbalt of voetbalt tel je in Nibbixwoud niet “echt” mee en waar kun je dan terecht. De heer Mol gaf aan dat hij sprak namens de grootste vereniging in Nibbixwoud, namelijk al die inwoners die het stadionnetje mogelijk hebben gemaakt. Dit stadionnetje ligt bij de huidige voetbalvelden en maakt daar gebruik van de verlichting. Maar als de voetbal verhuist….

De fractie van oa GL/PWF zijn verbaasd dat niemand van de raads- en commissieleden hiervan op de hoogte waren dat nergens in de plannen rekening is gehouden met het ‘Stationnetje’, het is gewoon vergeten door de architect.  Of eigenlijk niet helemaal vergeten, daar er wel ruimte is gereserveerd maar in het budget van 10 miljoen euro is hier geen rekening mee gehouden om het ‘Stationnetje’ te verplaatsen naar de nieuwe accomodatie.

GL/PWF en vrijwel zeker de meerderheid van de gemeenteraad zullen dan ook gaan eisen dat het stationnetje alsnog moet worden opgenomen in het plan binnen het budget van 10 miljoen.

Wij hebben oa. het bestuur van de Dorpsraad Nibbixwoud om opheldering gevraagd. Zodra de reactie binnen is zullen wij deze plaatsen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.