14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 05:07
Medemblik Actueel.

Workshop: ‘Autisme in de sport en vrije tijd’

Workshop: 'Autisme in de sport en vrije tijd'

Workshop: ‘Autisme in de sport en vrije tijd’

West-Friesland – In de week van de opvoeding organiseren Sportservice West-Friesland en Stichting MEE op woensdag 9 oktober 2013 een workshop over autisme in de sport en vrije tijd. Deze workshop wordt gehouden in dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66 in Venhuizen van 19.00-22.00 uur. De avond is bedoeld om de kwaliteit van de sport- en vrije tijdbegeleiding te optimaliseren.

Deze avond wordt verzorgd door Judith Meeuwissen. Zij is psychomotorisch kindertherapeut, trainer en medeontwikkelaar van het handboek ‘Bewegen met kinderen met Autisme’. Judith geeft tips hoe om te gaan met kinderen met autisme, zodat het plezier in de activiteit toeneemt.

De avond begint met een theoriegedeelte, waarna enkele casussen worden besproken die door de deelnemers zelf ingebracht (kunnen) worden. Daarna volgt er een praktijkdeel.
Tjepje Tiesinga, van Stichting MEE, zal het praktijk deel voor de vrije tijdsbesteding op haar nemen.

Vragen?

Heeft u een deelnemer met een Autisme Spectrum Stoornis? Vindt u het lastig om deze persoon betrokken te laten blijven bij de groep? Heeft u soms het gevoel niet de juiste snaar te raken?

Mocht u deze vragen hebben tijdens het begeleiden van de sport of vrije tijd activiteit, dan is deze workshop misschien iets voor u. U kunt van te voren een casus/ vraag/ probleem inbrengen, zodat de cursusleider daar op in kan spelen tijdens het theorie gedeelte.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Ageeth Bakker, regiomedewerker aangepast sporten West-Friesland (0229) – 28 77 02 of abakker@sportservicewestfriesland.nl. Neem een kijkje op de website www.aangepastsporten.info voor alles over aangepast sporten bij u in de regio.

Reageren via facebook