Medemblik Actueel.

Zeilen

Postma wint ONK in Medemblik

Postma wint ONK in Medemblik
Pieter-Jan Postma. © epa

Postma wint ONK in Medemblik

Medemblik(ANP) – Pieter-Jan Postma kan terugkijken op een goed seizoen met Jacco Koops als coach. De Friese zeiler was zeer constant in de Finn-klasse, piekte op het juiste moment (brons op het WK) en sloot zondag af met de titel in het open NK in Medemblik.

Om dat te vieren nam hij zondag een vrijwillige duik in gezelschap van Rutger van Schaardenburg en windsurfer Kiran Badloe. Zij pakten het goud in respectievelijk de Laser en RS:X. Bij de vrouwen zegevierden Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen op het IJsselmeer in de 470. Het duo debuteerde dit jaar met succes bij de senioren.

Voor Van Schaardenburg en Nicholas Heiner zit het zeiljaar 2013 er nog niet op. In november wacht hun het WK Laser in Oman. De 49er FX-teams Annemiek Bekkering/Claire Blom en Nina Keijzer/Annette Duetz ontbraken op de ONK. Zij beginnen maandag aan het WK in Marseille.

Reageren via facebook