7.3 C
Medemblik
24 november 2020 19:31
Medemblik Actueel.

Meiden en alcohol slecht idee

Meiden en alcohol slecht idee

Meiden en alcohol slecht idee

Medemblik – De hersenen van jonge vrouwen lijken extra gevoelig voor alcoholmisbruik. Vergeleken met drinkende jonge mannen gaat hun ruimtelijk inzicht harder achteruit. Ook het vermogen om fouten te herstellen en impulsen te beheersen loopt bij drinkende meiden de meeste schade op.

Extra gevoelig

De hersenen van jonge vrouwen lijken extra gevoelig voor alcoholmisbruik. Vergeleken met drinkende jonge mannen gaat hun ruimtelijk inzicht harder achteruit. Ook het vermogen om fouten te herstellen en impulsen te beheersen loopt bij drinkende meiden de meeste schade op schrijft de Volkskrant vandaag in een nieuwsbericht over comazuipen.

De onderzoekers tasten nog in het duister over de oorzaken van de hogere gevoeligheid. Vermoedelijk heeft het te maken met de verschillen in de hormoonhuishouding. Kinder- en jeugdpsycholoog Mireille de Visser, medeprichter van de alcoholkliniek voor jongeren van de Reinier de Graaf Groep, stelt vraagtekens bij het onderzoek. ,,Ook in mijn praktijk zie ik bij meisjes meer problemen met het ruimtelijk inzicht”, zegt ze. Het is de vraag of die problemen puur door alcohol komen.

Pas geleden hebben wij nog een diepte interview gehouden met Dr. Verboom van het Westfriesgasthuis in Hoorn die gespecialiseerd is in coma-zuipende jongeren.

Reageren via facebook