Medemblik Actueel.

Regionieuws

De Westfriese modelspoorclub zoekt onderkomen.

De Westfriese modelspoorclub zoekt onderkomen.

De Westfriese modelspoorclub zoekt onderkomen. Mannen met treintjes” hebben uw hulp nodig!

Wognum – De Westfriese Modelspoorclub (WMC) is op zoek naar een nieuw onderkomen en doet middels dit persbericht een oproep aan ondernemers, gemeenten etc. in West-Friesland en Alkmaar! De Westfriese Modelspoorclub is momenteel nog gevestigd in Wognum. De huidige ruimte is echter inmiddels veel te klein geworden.

Het ledenaantal kan hierdoor niet worden uitgebreid en het onderhoud c.q. uitbreiding aan de diverse imposante treinbanen kan, door de enthousiaste leden, niet of nauwelijks worden uitgevoerd. Bovendien is het -door ruimtegebrek- voor de club onmogelijk om gezinnen met kinderen te ontvangen, rondleidingen te organiseren en/of cursussen te geven. Het is een lang gekoesterde wens om meer maatschappelijk betrokken bezig te zijn.

Beurzen/exposities

Een aantal keer per jaar exposeert de Westfriese Modelspoorclub tijdens Modelspoorbeurzen in de regio West-Friesland. Enthousiaste treinhobbyisten komen telkens in grote getale op dergelijke beurzen af. Wanneer de banen moeten worden vervoerd naar de expositieruimte moeten de leden met alle onderdelen momenteel twee smalle trappen af. Kortom, een onhoudbare situatie.

Nieuwe ruimte

De ideale ruimte is circa 100 á 200 m2 groot, verwarmd en vochtvrij. Bovendien zou het een ruimte moeten zijn die voor langere tijd door de vereniging gehuurd kan worden voor een bescheiden bedrag. Er komt dus een zekere ‘gunfactor’ om de hoek kijken! Vanzelfsprekend tracht de vereniging op diverse manieren iets terug te doen voor de eigenaar van de nieuw te verwerven ruimte. Daarbij kunt u denken aan een reclamebord op het pand, exposure tijdens de beurzen/exposities, een advertentie in het verenigingsblad, vermelding op de website en publiciteit bij het betrekken van de ruimte.

Wie kent ze niet?

Vrijwel iedereen heeft wel een treinhobbyist in zijn omgeving. Iemand die zelf een treinbaan heeft of graag de diverse beurzen en/of exposities bezoekt. “Mannen met treintjes” we kennen ze allemaal. Een prachtige hobby waar deze (jammer genoeg voornamelijk) mannen hun ziel en zaligheid inleggen.

Contact

Heeft u zelf een ruimte beschikbaar of kent u iemand die daar wellicht voor open staat? Mogelijk wilt u meer informatie? Neemt u dan alstublieft contact op met Hanneke Tinor-Centi. U kunt haar bereiken via 0226-454042, 06-46590516 of via 0226-454042, 06-46590516 of huisvesting@dewmc.nl.

 

Reageren via facebook