18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 11:49
Medemblik Actueel.

Action bestaat 20 jaar

action 20 jaar

Action bestaat 20 jaar

West-Friesland – Action verrast de komende weken haar klanten met extra verrassende en verbazend voordelige aanbiedingen en de winkels zijn feestelijk aangekleed om met de klanten dit heuglijke feit te vieren. Immers, zonder de klant geen Action!

De Action formule

De formule
Action, met de slogan ‘verrassend volledig, verbazend voordelig’, staat bekend om de lage prijzen en het volledige assortiment. Het sterk wisselende assortiment bestaat uit zo’n 10.000 artikelen en is zeer breed. De productgroepen omvatten onder meer Huishoud & Inventaris, Decoratie, Kantoorbenodigdheden, Fashion & Textiel, Food & Drinks, Doe-het-zelf, Speelgoed, Was & Reiniging en Cosmetica. Wekelijks introduceert Action 100 tot 150 nieuwe artikelen. Action biedt haar klanten een plezierige winkelomgeving met vriendelijke medewerkers.

De geschiedenis van Action

Eerste Action winkel
Eerste Action winkel

Het allereerste begin
Action startte in de zomer van 1993 met een kleine winkel van 60 m2 in Enkhuizen. Het assortiment bestond destijds uit schoonmaakartikelen als emmers en schuursponsjes en schrijfwaren als notitieblokken en pennen tegen heel lage prijzen. Vanaf de eerste dag was het druk in de winkel en al snel volgden er meer vestigingen. Eind 1994 kende Action acht winkels in Noord-Holland. In het begin werden de winkels met auto en aanhanger bevoorraad door de eigenaren zelf vanuit de opslag in een oude glaskas bij een manege. In 1995 werd de eerste echte DAF-truck aangeschaft.

Action groeit

Groei, groei, groei
De formule sloeg dus vanaf dag 1 aan en de groei is daarna niet meer gestopt. Magazijnruimte bleef er in de loop van de jaren al maar bij komen om het groeiende aantal winkels met het groeiende assortiment te kunnen bevoorraden. Naast de enorme magazijnruimte in Zwaagdijk-Oost in Noord-Holland wordt er op dit moment een tweede distributiecentrum gebouwd in Echt-Susteren, in Limburg. Deze is hard nodig, want Action verwacht nog in 2013 haar 400e winkel te kunnen openen.

Action in het buitenland

Naast winkels in Nederland, heeft de keten inmiddels winkels in België, Duitsland en groeit ook het aantal winkels in Frankrijk snel. Op de weg kun je er dan ook niet meer omheen. Werkelijk overal zie je vrachtwagens van Action rijden. Action is een publiekstrekker geworden en de komst van een Action winkel maakt ook andere winkeliers in de buurt vaak blij. Meer aanloop van publiek is ook voor hen over het algemeen goed.

Blije klanten

Klanten worden over het algemeen erg blij van Action en komen meestal met meer aankopen de winkel uit dan vooraf het plan was. Steeds meer klanten ontdekken dat ze bij Action zeer voordelig en zeer verrassend kunnen winkelen en dat Action haar slogan iedere keer weer waar maakt.

Lage prijzen bij Action

Action is in staat zeer lage prijzen te hanteren door haar grootschalige en efficiënte inkoop, een optimale distributie en een kostenbewuste bedrijfscultuur. Deze = lage prijzen en het continu variërende en complete assortiment worden door de consument herkend. Veel klanten bezoeken Action meerdere keren per week en zien een bezoek als funshoppen.

Action als werkgever

Action heeft op dit moment bijna 13.000 medewerkers. Door het succes en de enorme groei is Action regelmatig op zoek naar nieuwe, enthousiaste en klantgerichte medewerkers.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?