15.4 C
Medemblik
9 juli 2020 01:18
Medemblik Actueel.

Orgel en fluit tijdens laatste Orgel Plus…Concert in Bonifaciuskerk Medemblik

Orgel en fluit tijdens laatste Orgel Plus…Concert in Bonifaciuskerk Medemblik

Orgel Plus…Concert
Orgel Plus…Concert

Medemblik – Het laatste Orgel Plus..Concert van dit jaar in de Bonifaciuskerk van Medemblik zal worden gegeven door de organiste Minako Tsukatani en de fluitiste Marian Jaspers Fayer. Minako Tsukatani studeerde musicologie en orgel aan de Universiteit voor Schone Kunsten in Tokio.

Na haar afstuderen in 1995 zette ze haar studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam waar Jacques van Oortmerssen haar docent was. In 2002 behaalde ze in Amsterdam het diploma eerste fase en het post-graduate diploma. Ze vervolgde haar studie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; daar behaalde ze in 2005 het diploma tweede fase.

Tijdens haar studie in Den Haag specialiseerde zij zich in Nederlands repertoire uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Zo speelde ze werken Anthon van der Horst, Daan Manneke, Piet Kee en Peter Jan Wagemans. Ook was ze betrokken bij projecten van de compositieklas van het Koninklijk Conservatorium. Minako improviseert en componeert. In haar improvisaties en composities integreert zij elementen uit de traditionele Japanse muziek.

Minako speelt regelmatig in Nederlandse concertseries. Frequent keert ze terug naar Japan om te concerteren. Haar concerten voor kinderen worden daar als vernieuwend ervaren, evenals het opnemen van elementen van traditionele Japanse muziek in haar composities en improvisaties. In opdracht van het Japanse label King Record maakte ze de Cd Adagio, een collectie van bekende thema’s uit de de klassieke muziek, door haarzelf voor orgel bewerkt en gespeeld op het orgel van de Bonifaciuskerk in Medemblik Ook de Cd’s Whispering Winds 1 en 2 werden opgenomen op het historische orgel van Medemblik.

Marian Jaspers Fayer (Amsterdam 1957) verhuisde op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Daar begon haar studie aan de Universiteit van California D.H. bij dr. S. Stockhammer. Ze voltooide haar studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij fluitist Pieter Odé (Uitvoerend Musicus; 1982, Kamermuziek; 1985)  Verder heeft zij vele lessen en masterclasses gevolgd bij o.a. Jean Pierre Rampal, Rene LeRoy, Harrie Starreveld en Trevor Wye.

Een bijzonder concert, zowel het Pieter Backer orgel als het koororgel van de Bonifaciuskerk zullen worden bespeeld, solo en in combinatie met de fluit. Op het programma staan, naast een eigen compositie van Minako, de namen van o.a. Bach, Mozart en Fauré.

Het concert begint zaterdagavond  om 20.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is open vanaf 19.30. De toegangsprijs bedraagt € 5,00

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?