Medemblik Actueel.

Algemeen Bedrijven

Maandag eerste paal woningen Wervershoof

Maandag eerste paal woningen Wervershoof

Maandag eerste paal woningen Wervershoof

Wervershoof – Maandag 23 september start de bouw  van de 14 levensloopbestendige woningen aan de S. Koopmanstraat in Wervershoof. Met een bouwtijd van een maand of tien kunnen de oude en nieuwe bewoners  naar verwachting  volgend jaar  juli.hun nieuwe woningen betrekken. De meeste bewoners keren terug naar de S. Koopmanstraat. Voor vijf woningen hebben we een andere huurder gevonden. 

Aan de sloop van de woningen gingen vele gesprekken met de bewoners vooraf. Belangrijkste reden om met de bewoners te gaan praten was de matige woonkwaliteit van de uit 1951 daterende woningen. Ze waren te klein naar de huidige maatstaven en nauwelijks geïsoleerd. Hoewel sommige bewoners er moeite mee hadden, gingen ze uiteindelijk toch akkoord met de sloop.

Moderne uitstraling

De nieuwe woningen hebben een moderne uitstraling. Dit komt met name door de afwisseling in het metselwerk, zowel in kleur als in diepte. De afmetingen zijn royaal: 6,60 meter breed en11,50 meter diep. Acht woningen hebben een aangebouwde berging aan de achterzijde. De overige zes woningen hebben een losse berging in de achtertuin.

Er zijn twee soorten woningen. Bij de 10 straatgerichte woningen bevindt de woonkamer zich aan de voorkant. De 4 tuingerichte woningen ligt de woonkamer aan de achterzijde.

Patrick van Emmerich van AVEM Architectuur ontwierp de woningen. Ze worden gebouwd door Scholtens Bouw uit  Wognum.

Reageren via facebook