Gratis oogcheck Westfriesgasthuis Hoorn

Gratis oogcheck Westfriesgasthuis Hoorn

Gratis oogcheck Westfriesgasthuis Hoorn

Hoorn – Op donderdag 10 oktober staat er voor de ingang van het Westfriesgasthuis een OOGbus. In de OOGbus wordt in samenwerking met de aangesloten optiekzaken door een optometrist een gratis oogtest aangeboden. Daarnaast is er een informatiemarkt bij de poli oogheelkunde van het ziekenhuis. Op deze markt worden ook gratis diverse tests aangeboden. U bent tussen 9.30 en 16.00 uur van harte welkom en hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

World Sight Day

Krista Boerlage vertelt waarom: “Op donderdag 10 oktober is de World Sight Day – Dag van het Zien. Wereldwijd vragen diverse organisaties internationale aandacht voor mensen die blind of slechtziend zijn. Daarbij ligt de nadruk op mensen bij wie dit voorkomen had kunnen worden. Ook in Nederland is het niet direct een doelgroep die erg in de kijker zit. Terwijl het een beperking is die veel voorkomt: ruim 320.000 Nederlanders is slechtziend of blind (ongeveer 286 miljoen mensen wereldwijd). Zo’n 75 procent van de gevallen van blindheid is te voorkomen met de juiste ingrepen, maar veel mensen hebben geen toegang tot de juiste medische hulp of zijn zich er simpelweg niet van bewust dat hun blind- of slechtziendheid kan worden verholpen.Met de gratis oogchecks willen we eventuele gezichtsbeperkingen (sneller) signaleren.”

OOGbus

In de OOGbus worden uw ogen door een optometrist onderzocht. Direct daarna krijgt u de resultaten. Zonodig vindt een doorverwijzing naar de eigen opticien, optometrist of huisarts plaats. De OOGbus is rolstoeltoegankelijk.

Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 patienten de poli oogheelkunde van het Westfriesgasthuis. Het Westfriesgasthuis is aangesloten bij Het Oogzorgnetwerk, dat bestaat uit een samenwerking van vijftien ziekenhuizen in het land en optiekzaken in de regio West-Friesland. Het Oogzorgnetwerk is bedoeld om de patiënt dichtbij en beter van dienst te kunnen zijn. Het is gericht op Beter Zien voor iedereen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.