ANBO Noorder-Koggenland houdt Urk-middag

ANBO Noorder-Koggenland houdt Urk-middag

ANBO Noorder-Koggenland houdt Urk-middag

Abbekerk –  ANBO Noorder-Koggenland houdt dinsdag 1 oktober een middag over Urk in De Nieuwe Haven, Burg. P. Kromplein 6 in Abbekerk. De toegang is gratis. Urk is een voormalig eiland en huidige gemeente in Nederland. In 1942 werd de Noordoostpolder drooggemalen, maar voor de inwoners van Urk leeft het eilandgevoel nog steeds; men woont bijvoorbeeld niet in Urk, maar op Urk.

Meest kerkelijke gemeente van Nederland

Het dorp kan worden omschreven als de meest kerkelijke gemeente van Nederland. Het is een zeer hechte en gesloten gemeenschap. Het plaatselijke dialect, het Urkers, is nog buitengewoon vitaal en wijkt veel af van de andere dialecten uit de omgeving. Urk heeft ook zijn eigen volkslied en wordt voornamelijk gezongen tijdens de jaarlijkse aubade op Koninginnedag en overige officiële gelegenheden.

Jaap Bakker

Vol humor, soms met ernst en doorspekt met leuke anekdotes vertelt Jaap Bakker uit Urk over het leven daar. De grote verandering kwam toen de afsluitdijk er was. Het leven veranderde. Meer informatie is op te vragen op tel. 0229-581419. De organisatie vraagt een kleine bijdrage voor de koffie.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.