22.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 08:45
Medemblik Actueel.

Schilrenovatie 90 woningen Randwijk

Schilrenovatie 90 woningen Randwijk

Schilrenovatie 90 woningen Randwijk

Medemblik – Maar liefst 90 woningen in de Randwijk in Medemblik krijgen een uitgebreide schilrenovatie. Nadat bij een vijftal woningen in de Graaf Florislaan een ‘pilot’ schilrenovatie is uitgevoerd heeft De Woonschakel besloten een soortgelijke renovatie uit te voeren bij bovengenoemde 90 woningen in de Randwijk.

Verduurzaming

Nadat alle bewoners zijn uitgenodigd voor een informatieavond hebben deze over het algemeen allen ingestemd met deze renovatie.  Het unieke van deze renovatie is wel dat de bewoners in hun woning kunnen blijven wonen.

Verduurzaming van het woningbezit,(energiezuinig, comfortabel en esthetisch opwaarderen van bovenstaande woningen) is één van de taken voor De Woonschakel. Bovengenoemde woningen kent een aantal gebreken waar ingrijpend herstel voor nodig is om ze voor een langere termijn in de markt te houden. Het gaat om het volledig verwijderen en opnieuw aanbrengen van de bestaande buitenmuren en kozijnen.

40 jaar

Van de bergingen blijft het metselwerk gehandhaafd maar worden er wel enkele verbeteringen uitgevoerd. Het resultaat daarna is een complete nieuwe buitengevel. Met de verbeteringen worden de woningen van ruim 40 jaar opgewaardeerd en in een goede staat gebracht voor ten minste de komende 30 jaar.

De woonschakel heeft na een eerste inventarisatie met de bewoners afspraken gemaakt over de aanpak van de renovatie en de bescherming van hun eigendommen. Vervolgens heeft De Woonschakel akkoordverklaringen verkregen van ten minste 70% van de bewoners om de plannen voor verbetering door te laten gaan. Inmiddels is ook de vergunning aangevraagd en zijn de plannen door de welstandscommissie goedgekeurd.

Aan de verbetering aan de woning is geen directe huurverhoging gekoppeld. Wel bestaat er voor de huurders de mogelijkheid om tegen betaling openslaande tuindeuren aan te brengen in de achtergevel.

Werkzaamheden

De voorbereidingen voor de ingrijpende renovatie is inmiddels in volle gang. Begin 2014 gaat aannemingsbedrijf STABO uit Blokker met de werkzaamheden beginnen en de verwachting is dat het werk in 2015 voor alle 90 wordt afgerond.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?