18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 21:25
Medemblik Actueel.

Havo en VWO-leerlingen Medemblik naar RSG Wiringherlant Wieringerwerf

RSG Wiringherlant

Havo en VWO-leerlingen Medemblik naar RSG Wiringherlant Wieringerwerf

Medemblik|Wieringerwerf – Het aantal leerlingen van de Regionale Scholengemeenschap Wiringherlant is toegenomen. Voor een belangrijk deel is dat te danken aan het nieuwe gebouw, dat de school met ingang van dit schooljaar in gebruik heeft. Dat meldt rector Marc Cornelisse in een interview met de Wieringer Courant, die morgen (vrijdag) verschijnt.

De toename komt vooral uit Medemblik, waar havo- en vwo-leerlingen na het derde leerjaar naar een andere school moeten. De nieuwe, moderne school in Wieringerwerf is nu ook voor de eerste drie leerjaren aantrekkelijker geworden. Met de Radboudveste heeft de school sinds enige tijd ook een verbeterde busverbinding. Dat helpt eveneens.

Positief

Over de nieuwbouw van de school is het gros van het personeel en de leerlingen erg positief, zegt Cornelisse. Er moeten nog wel wat zaken geregeld worden. Zo heeft men niet overal in het gebouw de beschikking over het draadloze netwerk en moet de accommodatie voor de gymlessen in de Zuiderzeehal en de gymlokalen aan het Terppad worden verbeterd.

Het oude hoofdgebouw aan de Terpweg is inmiddels neergehaald en over niet al te lange tijd zal dat ook met de nevenvestiging aan de Ir. Ovingestraat, de voormalige LTS, het geval zijn.

Openingsweek

De school draait nu een maand op de nieuwe locatie en de nieuwbouw zal op donderdag 17 oktober officieel in gebruik worden genomen. Dan, in de aanloop naar de herfstvakantie, wordt een openingsweek gehouden, waarin het plaatselijke bedrijfsleven en de wetenschap centraal staan.

Bron: Dichtbij.nl

Reageren via facebook