20.7 C
Medemblik
13 juli 2020 19:17
Medemblik Actueel.

Iper Flying wint draverij Medemblik

Iper Flying wint draverij Medemblik
Iper Flying wint voor Qualva Nonantais. (Foto: Nico Visser)

Iper Flying wint draverij Medemblik

Medemblik – Iper Flying en Aad Pools schreven maandag 16 september de kortebaan van Medemblik op hun naam. De combinatie was vooraf groot favoriet op de Nieuwstraat, maar won de koers desondanks bijzonder moeizaam. In de derde omloop verloren zij na twee galoppades, maar gaf een bijloting een nieuwe kans.

De Italiaanse ruin (zeer overtuigend winnaar van Heemskerk) had gedurende de middag de grootste moeite om zijn favorietenstatus waar te maken. Tijdens de tweede omloop had hij na een galoppade een kamprit nodig tegen Wala Alki om verder te komen. Tijdens de derde omloop ging het mis. Na opnieuw twee galoppades mocht Ziyi zonder moeite door en werd Iper Flying veroordeeld tot de bijloting. Hij had het geluk aan zijn zijde en kreeg een tweede kans. Deze werd optimaal uitgebuit, zodat hij zijn eigenaren Peter Aleman en Adri van Wijngaarden opnieuw een zege schonk.

Titelverdediger Qualva Nonantais finishte als tweede. De sterke Franse ruin, gereden door John Dekker, maakte voor het eerst sinds de kortebaan in Warmond zijn opwachting en kende een makkelijke middag. Keer op keer schakelden zijn tegenstanders zichzelf uit. Zo bereikte de pupil van trainer Cees Hetteling fris en met slechts één harde rit in de benen de finale. Nadat hij de eerste finalerit wist te winnen, leek er geen vuiltje aan de lucht. Helaas voor zijn eigenaar Fabian Bakker ging hij tijdens de tweede rit van de benen, waarna Iper Flying de beslissende kamprit op snelheid wist te winnen.

Ziyi legde beslag op de derde plaats. De combinatie met Jan Thijs de Jong op de sulky moest het tijdens de vierde omloop afleggen tegen Qualva Nonantais, maar was tijdens de strijd om de derde plaats te sterk voor diens stalgenoot Attila met eveneens John Dekker op de kar.

Van de lokale deelnemers scoorde Co Swagerman het beste. De ruin in eigendom van de familie Swagerman uit Andijk eindigde als vijfde. De troeven van Cees Dobber en Jenny de Groot, Quick du Vivier en Arvid Boko, verloren al in de eerste omloop. Wala Alki, gefokt door de familie Alkema uit Medemblik, verloor zoals beschreven in de tweede omloop van Iper Flying.

winnaar Iper Flying
winnaar Iper Flying

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?