Medemblik Actueel.

Regionieuws

Historische Groenten van stad en buitenplaats

Historische Groenten van stad en buitenplaats

Historische Groenten van stad en buitenplaats

Noord-Holland – Eten van groente uit de stad en inspiratie opdoen op de buitenplaats, dat is het thema van een presentatie van Landschap Noord-Holland op dinsdagavond 24 september om 20.00 uur in Museum Geelvinck Hinlopen Huis.

Sándor Schiferli, culinist met passie voor pure en eerlijke voedselproductie’ en schrijver van ‘Raapsteeltje’,  neemt u deze avond mee van zaadje tot aan het gerecht op uw bord. Tijdens de lezing komen voorbeelden uit de praktijk van ‘vergeten groenten’ voorbij. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de tuin van Museum Geelvinck Hinlopen Huis waar groenten en kruiden zijn aangeplant, zoals die vroeger in zo’n tuin te vinden waren.

De stad wordt uw groentetuin en de buitenplaats is de plek, waar groenten nog op ambachtelijke wijze geteeld worden. Landschap Noord-Holland zet zich in om o.a. op de buitenplaats Leyduin (historische) groenten te kweken en de kennis daarover bij het publiek te vergroten. De moestuin van Leyduin is recent geheel gerestaureerd en wordt gebruikt door De Nieuwe Akker, een collectief van biologisch-dynamische tuinderijen.

Een kaartje voor de lezing kost € 18,-. Hiermee steunt u de musici en het reparatiefonds van de historische instrumenten van de Sweelinck Collecte. Als Beschermer van Landschap Noord-Holland  betaalt u, op vertoon van uw pas, een kortingstarief van € 12.

Reageren via facebook