Medemblik Actueel.

Zeilen

10e Tjalkenrace Medemblik

10e Tjalkenrace Medemblik

10e Tjalkenrace Medemblik

Medemblik – De organisatie van de Tjalkenrace in Medemblik verheugt zich op het weekend van 28 en 29 september. Al 12 schepen hebben zich ingeschreven voor de tjalkenwedstrijd die op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik wordt gehouden.De wedstrijd wordt voor de tiende keer georganiseerd nadat de befaamde Bolkoppenrace is gestopt, sinds 2008 vanuit Medemblik. De inschrijving ook vanaf 2011 geopend voor kleine tjalken.

Wedstrijdprogramma

Tijdens de wedstrijden wordt hard gewerkt. De olympische baan die gevaren wordt, zorgt voor veel manoeuvres. Tijdens het kruisrak bakstagen vastzetten, zwaarden opdraaien en schoten doorhalen. Na het ronden van de boei zo snel mogelijk alles vieren en hup, het waterzeil erbij. Uitkijken naar de volgende boei en de concurrentie in het vizier houden. Iedereen heeft een positie aan dek en weet precies wat er gebeuren moet. Op zaterdag wordt twee keer een korte race gehouden met een start om 10.00 uur en om 14.00 uur. Op zondag wordt één langere baan gevaren.

Zeil mee

Op verschillende schepen is nog plek om mee te varen. Zeilervaring is niet nodig, wel wordt verwacht dat iedereen mee helpt aan boord. De bemanning geeft hiervoor de benodigde aanwijzingen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina of via info@tjalkenrace.nl De organisatie legt dan contact met de schippers. Kosten variëren per schip en bedragen gemiddeld €100,- voor het volledige wedstrijdweekend, inclusief twee overnachtingen aan boord en ontbijt, lunch en avondeten.

Café Brakeboer

Jack en Anneke Brakeboer ondersteunen het evenement vanaf de wal. Het café is tijdens het weekend het centrale punt waar de inschrijving plaatsvindt, palavers worden gehouden, prijzen worden uitgedeeld en wordt gefeest!

Tjalkenrace Medemblik

De wedstrijd wordt voor de 10e keer georganiseerd nadat de befaamde Bolkoppenrace niet meer werd gehouden, sinds 2008 vanuit Medemblik. Sinds 2011 is de inschrijving ook geopend voor kleine tjalken.

Meer informatie

Reageren via facebook