Krijgt u zorg of ondersteuning thuis

Krijgt u zorg of ondersteuning thuis

Krijgt u zorg of ondersteuning thuis, meld uw ervaringen en help de zorg verbeteren!

Medemblik – Krijgt u thuis zorg of ondersteuning of bent u mantelzorger? Dan kunt u helpen om deze zorg te verbeteren. Want u weet als geen ander wat er nodig is. En u weet het beste wat u wel en niet van mantelzorgers mag verwachten. Meld daarom uw ervaringen!

Zorg dat gemeenten rekening houden met uw wensen! Veel mensen krijgen nu nog zorg en ondersteuning via de AWBZ. Zoals hulp bij wassen en aankleden, dagbesteding en het regelen van financiën. Dat gaat de komende jaren veranderen. Vanaf 2015 moet u voor deze ondersteuning naar uw gemeente. Als gemeenten begrijpen wat u nodig hebt, kunnen ze dat goed regelen. Daarom starten tien organisaties van ouderen, gehandicapten, mantelzorgers en patiënten de landelijke meldactie ‘Zorg naar gemeenten’.

Wat willen we weten?

Wat zijn uw ervaringen met de huidige zorg en ondersteuning? Waar bent u tevreden over? Wat zijn de knelpunten of problemen? En wat doen de mantelzorgers allemaal? Krijgen zij daarbij voldoende ondersteuning? Doe mee!

De meldactie Zorg naar gemeenten duurt tot vier oktober. Iedereen kan meedoen: patiënten, cliënten en mantelzorgers. Maar ook mensen die zelf zorg en ondersteuning regelen via een persoonsgebonden budget.

Melden doet u zo

Vul de vragenlijst in via www.zorgnaargemeenten.nl Het kost u slechts 10 tot 15 minuten. Wilt u uw ervaringen liever telefonisch doorgeven? Bel dan 030 2916 777 – maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur (normaal gesprekstarief).

De betrokken organisaties

De meldactie wordt georganiseerd door tien landelijke organisaties. Dat zijn: de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, ouderenkoepel CSO, Koepel Wmo-raden, Landelijk Platform GGz,Mezzo (mantelzorgers), patiëntenfederatie NPCF, de Oogvereniging (blinden en slechtzienden), Per Saldo (pgb-houders), Platform Verstandelijk Gehandicapten en Zorgbelang Nederland. De uitkomsten van de meldactie worden gebruikt als feedback voor lokale belangenbehartigers, Wmo-raden en gemeenten. De meldactie is onderdeel van het programma Aandacht voor iedereen (AVI).

Reageren via facebook

1 thought on “Krijgt u zorg of ondersteuning thuis

  1. Goed dat er ervaringen worden verzameld door mensen die ondersteuning thuis krijgen of mantelzorgen. Mensen kunnen wel wat extra hulp gebruiken en er gaat te weinig geld naar de zorg. Hopelijk dat door deze meldingen goed in kaart wordt gebracht wat er wel en niet goed gaat in de thuiszorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.