9.1 C
Medemblik
26 februari 2021 17:55
Medemblik Actueel.

Gemeente zet mes in bomen Emmapark en Westereiland

Gemeente zet mes in bomen Emmapark en Westereiland

Gemeente zet mes in bomen Emmapark en Westereiland

Medemblik – Dit najaar wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de bomen in het Emmapark en op het Westereiland in Medemblik. Dit naar aanleidng van de resultaten van een onderzoek. De ‘Nationale bomenbank’ heeft een onderzoek gedaan naar de conditie van de bomen, waaruit bleek dat deze achteruit gaat. De gemeente wil de beeldbepalende bomen graag behouden maar een aantal bomen kan niet blijven staan. De niet levensvatbare bomen worden gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

Voor andere bomen wordt er een groeiplaatsverbetering toegepast. De grond wordt ‘geploft’ zodat er meer lucht bij komt. Daarna worden voedingsstoffen en een mulchlaag aangebracht. Ook worden bomen langs de parksingel hoger geplaatst, omdat de te hoge grondwaterstand één oorzaak was van de slechte conditie. Ook herstellen we de uitgezakte beschoeiing en wordt de grondwaterstand door een drainage verlaagd. Bomen op het Westereiland hebben dezelfde behandeling gehad.

Meer informatie

Bel de opzichter van de buitendienst, Kees Zeilemaker, via (0229) 85 60 00.

Reageren via facebook