Schaakvereniging de Pionier tijdelijk in de Post te Midwoud

Schaakvereniging de Pionier tijdelijk in de Post te Midwoud

Schaakvereniging de Pionier tijdelijk in de Post te Midwoud

Abbekerk – Nog steeds een briefje op de deur van het Bonte Paard waarop stond dat er een brandlucht geconstateerd was. Ook de telefoon wordt niet meer opgenomen. Dank zij onze materiaalman (Arnold Velthuis) hadden we toch borden, schaakstukken en klokken en konden we weer terecht in de Post te Midwoud.

Na wat bellen en zo waren alle leden weer op de hoogte van onze nieuwe, al dan niet tijdelijke, locatie. De baas draaide zelfs grotere lampen in de fittingen, zodat we met redelijk zicht konden gaan schaken, waarvoor dank.

Het vorige verslag bevatte een onduidelijkheid, maar de intentie was dat Jouke van Groningen reeds per 1 september 2013 als secretaris gaat functioneren. Nu kort de uitslagen van 12-9-2013. Lukas Boots (1) – Toine Molenaar (2). Toine heeft het vaste voornemen dit jaar op 1 te eindigen, maar Lukas wil de eerste plek houden. Het werd een partij waar een ieder om beurten fluisterend omheen stond met het klamme zweet in de handen.

Lukas bleef overeind en won. Arnold en Gerco Stapel, je ken wel van hem verliezen maar winnen gaat niet. Deze orakel taal is op Gerco en Arnold van toepassing en de winst was voor Gerco. Kees Ooms – Sake Sijtsma. Wat gebeurt er; Kees geeft een Toren weg! Sake, blij van zin, bestelde nog een biertje en zag al de overwinning gloren.

Wij, de omstanders, gaven geen dubbeltje meer voor de winst van Kees, maar Kees speelt door tot zijn laatste stuk en ook deze keer was de winst toch voor Kees. Victor Groeneveld – Adrie Molenaar, altijd aan elkaar gewaagd, maar Adrie had er zin in en speelde assertief en ging met de winst naar huis. Jouke – Dale Neijzing ging moeizaam, waarbij Jouke een schot voor open doel niet zag en Dale beren in het bos vermoede.

Ondanks de beren was de winst voor Dale. En passant hebben we ook Toine de bekers voor de 2e plaats kunnen overhandigen. Voor de Mid- en Oostwoudse schakers, u kunt nu lopend naar de Post, als we ooit weer in Abbekerk gaan spelen, bent u al helemaal gewend.

Voor nadere info vhgroeneveld@quicknet.nl of zie onze website www.depionier.eu Voorlopig blijven we in de Post en ook daar is nog genoeg ruimte voor meer schakers!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.