18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 18:31
Medemblik Actueel.

Geen verruiming toegangstijden kroegen West-Friesland

Geen verruiming toegangstijden kroegen West-Friesland

Geen verruiming toegangstijden kroegen West-Friesland

West-Friesland – De zeven West-Friese burgemeesters handhaven de toegangstijd van 01.00 uur voor de kroegen en andere drankgelegenheden. Door een wijziging in de Drank- en Horecawet laaide de discussie over de toegangstijden in de West-Friese horeca weer op. Momenteel kent West-Friesland het ’uitsterfmodel’. Na 01.00 uur is het verboden een kroeg binnen te gaan. Wie binnen is, mag blijven. Dit meldt het nhd vandaag op haar website.

Dit relatief vroege tijdstip is in West-Friesland in 2010 ingevoerd en is bedoeld om te voorkomen dat jongeren eerst langdurig thuis ’indrinken’ om het feestje daarna in de kroeg voort te zetten. Per 1 januari 2014 verandert de leeftijd waarop alcoholhoudende drank aan jongeren mag worden verkocht verhoogd van 16 naar 18 jaar.

Reageren via facebook