12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:57
Medemblik Actueel.

OBS De Meridiaan start boekestaffete

OBS De Meridiaan start boekestaffete

OBS De Meridiaan start boekestaffete

Medemblik – Wat weer een fantastisch feest vanochtend, zelfs Dirck Jan kwam onverwacht binnenvallen. Boekestafette is van start gegaan en de kinderen in groep 8 zijn begonnen met hun idee voor het eerste hoofdstuk. Zullen we Dirck Jan dit weekend tijdnes het Rondom-feest of de Draverij nog tegenkomen? We zullen het eind volgende week weten, als het eerste hoofdstuke geschreven is. Kinderboekenschrijver André Nuijens heeft de kinderen met schrijftips op weg geholpen. Kijk ook op de Facebookpagina van Boekestafette.

Vanaf 13 september schrijven 300 basisschoolleerlingen van twaalf verschillende scholen één boek. Samen met de Hoornse kinderboekenschrijver André Nuyens gaan zij aan de slag met het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon. Dirck-Jan is een fictieve, bikkelharde handelaar die vanuit de Gouden Eeuw – per ongeluk – in onze tijd terechtkomt. Tijdens zijn avontuur langs de Westfriese Omringdijk stuit hij op veel taalproblemen. Onze taal is namelijk anders dan vier eeuwen geleden. Houdt Dirck-Jan zich staande? Dat zullen we alleen weten als u doneert!

Het doel van dit project is om kinderen te laten spelen met taal. Ruim 25% van alle leerlingen verlaat de basisschool met een leesachterstand van ruim twee jaar. Daar kunnen we samen iets aan doen! Door het verhaal van Dirck-Jan tot leven te brengen komen basisschoolleerlingen op een creatieve manier in aanraking met lezen en schrijven. Het verhaal van Dirck-Jan wordt geschreven door leerlingen uit groep 8 van diverse basisscholen rond de Westfriese Omringdijk. Samen schrijven zij het verhaal voor de kleuterklassen. Niet alleen mét elkaar, maar ook vóór elkaar.

15.000 euro

In de periode van 15 juli tot en met 1 november staat het project op www.voordekunst.nl. Wij hopen hiermee een bedrag van 15.000 euro op te halen om het project te realiseren. We willen ook ú vragen te doneren. Want u bent natuurlijk net zo benieuwd als wij hoe het met Dirck-Jan zal aflopen! En natuurlijk krijgt u er iets voor terug. Kijk daarom vanaf volgende week op www.voordekunst.nl.
Vragen?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen & Schrijven. Heeft u vragen over het project? Neem dan gerust contact op met Dave Boomkens via dave@lezenenschrijven.nl of kijk op www.facebook.com/DeBoekestafette

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=STQpi2FcXSo]

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?