Medemblik Actueel.

Algemeen

Persoonlijke verzorging toch niet naar gemeenten

Persoonlijke verzorging toch niet naar gemeenten

Persoonlijke verzorging toch niet naar gemeenten

Medemblik – Gemeenten worden waarschijnlijk toch niet verantwoordelijk voor de persoonlijke verzorging van hulpbehoevenden. De NOS meldt woensdagavond op basis van bronnen dat staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) overweegt de verzorging, maar ook de verpleging van hulpbehoevenden per 2015 onder te brengen bij de zorgverzekeraars.

Daarmee zou een scheiding van verzorging en verpleging van de baan zijn. Eerder zouden de persoonlijke zorg en verpleging nog worden gescheiden. Verpleging moest onder het rijk blijven vallen, maar daar was veel kritiek op. De scheiding zou onwerkbaar zijn dit meldt Novum vandaag.

Of hiermee de reorganisatie bij De Omring van de baan is is nog niet duidelijk. Mogelijk vallen er nu minder ontslagen door deze stap van de staatsecretaris.

Reageren via facebook