Medemblik Actueel.

Nieuwe moskee Medemblik definitief

Nieuwe moskee Medemblik definitief

Nieuwe moskee Medemblik definitief

Medemblik – Na een soms fel debat waarbij de wethouder het vuur nader aan de schenen werd gelegd door onder andere de fracties van de ChristenUnie, Gemeente Belangen en PWF/GL heeft de raad hun akkoord gegeven aan de overeenkomst die het college met het bestuur van de moskee heeft afgesloten. De 3 eerder genoemde fracties brachten nog wel een amandement in stemming over 1 woordje in het contract dat het college met het bestuur van de moskee heeft afgesloten.

In dit contract staat dat ‘in het beginsel’ er voor de duur van maximaal 5 minuten om vrijdagmiddag 2 uur met een maximale geluidsniveau van 50dba, het geluid zal dus amper te horen zijn, er toestemming is verleend om de gelovigen op te roepen voor het gebed. De 3 fracties wilden via een amandement dit woordje eruit halen en vervangen voor een definitievere oplossing. Maar hielden geen rekening met het feit dat er een private contract door het college is afgesloten en als het amandement zou worden aangenomen dit niet alleen voor de moskee zou gaan gelden maar ook direct voor elke kerk in de gemeente Medemblik.

Door dit amandement zou dan automatisch het contract dat is gesloten door het college worden vervangen door een wet gemaakt door de gemeenteraad van de gemeente Medemblik waardoor er geen sprake meer zou zijn van een private juridische overeenkomst maar een publieke juridische overeenkomst waar dan iedereen zich aan zou moeten gaan houden.

Het amandement werd dan ook met 19 stemmen tegen weggestemd.  Het voorstel van het college werd met 19 stemmen voor en 6 stemmen tegen aangenomen 1 lid van de vvd-fractie onthield zich van stemmen wegens zijn verbondenheid met de moskee.

Het moskee bestuur kan nu dan echt aan de slag met de bouw van een nieuwe moskee in Medemblik.

Reageren via facebook