Gemeenteraad Medemblik stemt voor verdere openingstijden middenstand

  Koopzondag

Gemeenteraad Medemblik stemt voor verdere openingstijden middenstand

Medemblik – In een soms hevig debat tussen vvd-fractielid Mark Raat en cu-fractielid Silva Visser-van Eijk waarbij de gemoederen soms hevig opliepen is de raad dan toch akkoord gegaan met het voorstel van het college op de middenstand in de gehele gemeente Medemblik toe te staan om op de zondagen gewoon open te gaan. Wel met kleine maar, de christelijke feestdagen zijn uitzonderingen.

De VVD diende een amandement in waarin werd opgeroepen ook op de christelijke feestdagen zoals op Goede Vrijdag, 2e kerstdag, 2e paasdag de winkeliers toe te staan om de deuren te openen. Dit riep zeer veel weerstand op bij de Christelijke fracties. Vooral Silva Visser-van Eijk van de ChristenUnie beet fel van zich af en uitte soms krachtige taal richtin de indiener van het amandement vvd’er Mark Raat.

De VVD werd vooral beschuldigd van het verkwanselen van de christelijke waarden en de zondags rust. Waarop Mark Raat zich verweerde met dat juist de winkelier zelf mag beslissen wel of niet open te gaan.  En juist door dit amandement keurig zou worden geregeld.

Het amandement zelf redde het niet bij de stemming en werd verworpen, het voorstel van het college zelf werd wel aangenomen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.