0.8 C
Medemblik
15 januari 2021 05:24
Medemblik Actueel.

Wisselende resultaten Rob Hartog tijdens verschoven ONK Paasraces

Wisselende resultaten Rob Hartog tijdens verschoven ONK Paasraces

Wisselende resultaten Rob Hartog tijdens verschoven ONK Paasraces

Abbekerk – Tijdens de ONK Paasraces welke verschoven waren naar het weekend van 6-8 september vanwege de koude weersomstandigheden, heeft Rob Hartog uit het NIWA Racing Team punten gescoord in de Dutch Supersport. In de dubbele races werd gefinisht op respectievelijk een 12e en 10e plaats. Er was echter nog meer mogelijk, maar door een klein foutje en wat tegenslag mocht dit helaas niet baten.

Eerste kwalifikatie

Op zaterdag vonden er twee kwalificaties plaats. ’s Morgens werd de eerste kwalificatie onder zonnige weersomstandigheden verreden. Rob zette in de beginfase van de sessie een tijd neer welke lang goed was voor een plaats binnen de top 10. Tegen het einde van de sessie werd er getracht deze tijd te verbeteren door een nieuwe achterband te monteren. Helaas was dit moeilijk, aangezien er op en rond de baan veel hinder plaatsvond. Zo werd er door de officials op diverse punten gezwaaid met de olie- en gele vlag. In de laatste ronde was er vrij baan, echter kwam Hartog een tiende te kort om zijn eerdere tijd nog te verbeteren. De blikken waren dus gericht op de tweede kwalificatie, welke ’s middags plaatsvond op het TT-Circuit. Door de veranderde weersomstandigheden en inmiddels halfnatte baan was het deze sessie niet meer mogelijk om een snellere tijd neer te zetten. Dit resulteerde in een 14e startplaats voor de beide races op zondag.

Op zondagochtend kwam de regen met bakken uit de lucht. De 15 minuten durende warmup werd dan ook op regenbanden verreden. Rob moest even zijn ritme vinden maar had aan het eind van de sessie vertrouwen opgebouwd op zijn NIWA Suzuki uitgerust met Dunlop banden. Een 10e tijd was het resultaat.

Eerste race

Voor aanvang van de eerste race was het inmiddels gestopt met regenen, maar het asfalt was nog nat. Vrijwel alle coureurs uit de Dutch Supersport gingen dan ook van start op regenbanden. Hartog pakte een goede start en wist meteen een aantal plaatsen op te schuiven naar een positie binnen de top 10. Rob kwam goed op stoom en baande zich door het velg richting de top 5. Daarna ging het echter bijna mis bij een inhaalpoging, waardoor een uitstapje in de grindbak noodzakelijk was om niet onderuit te gaan. Dit kostte helaas veel plaatsen en hierdoor moest de coureur uit Abbekerk opnieuw beginnen aan zijn inhaalrace. Komende vanaf een 13e positie lukte het wederom om een plekje binnen de top 10 te veroveren. Maar tegen het einde van de race lukte het, liggend op een 9e plaats, niet om het tempo te houden wat nodig was. Hierdoor zakte Rob uiteindelijk af naar een 12e plaats.

Race twee

Tijdens race twee was de baan volledig opgedroogd. Na het doven van de rode lichten kwam Rob weer erg goed weg en begon de race op een 8e plaats. Gedurende de race was goed zichtbaar dat hij het tempo van zijn voorgangers moeilijk kon volgen en zakte af naar een 10e plaats. Achteraf bleek dat de motor door een technisch probleem vermogen op top te kort kwam.

Commentaar Rob: “Helaas begon ik de races niet op een ideale (14e) startpositie, maar wist dit gelukkig met mijn starts te compenseren. Jammer van het uitstapje in de eerste race, want ik was goed op weg! In de tweede race zat ik er weer goed bij, liep zelfs in op mijn voorgangers. Het zag er goed uit en kon eindelijk de strijd aan gaan, dacht ik. Langzaam merkte ik dat er iets niet helemaal klopte, ik kon mijn concurrenten op de rechte stukken niet volgen. Erg jammer dat ik hierdoor niet kon vechten voor wat ik waard was, maar dit soort dingen horen er nu eenmaal bij. De volgende race op 22 september zorgen we dat alles weer voor elkaar is en gaan we gewoon weer ons uiterste best doen om een goed resultaat te scoren!”

Op 22 september is Assen voor de tweede keer gastheer van een van de mooiste motorsportevenementen ter wereld: de British Superbikes. Top-entertainment met close racing, volle startvelden en veel mogelijkheden om dichtbij de teams te komen! Het NIWA Racing Team zal dan wederom uitkomen in het ONK Dutch Supersport.Klik hier voor het tijdschema.

Reageren via facebook