Reorganisatie De Omring – meer ontslagen dan eerder vermeld?

Reorganisatie De Omring - meer ontslagen dan eerder vermeld?

Reorganisatie De Omring – meer ontslagen dan eerder vermeld?

Hoorn –  De Omring gaat de organisatie reorganiseren, iets dat al een paar weken geleden bekend werd. Vorige week maakten wij melding dat er een kleine 200 banen op de tocht staan bij De Omring.  Nu hebben wij vanuit De Omring verschillende mensen gesproken die ons wijzen op interne berichten dat er geen 200 maar mogelijk zelfs 300 of 350 mensen hun baan gaan verliezen bij De Omring. 

Bij het kantoorpersoneel vallen de hardste klappen, ruim 50% van het kantoorpersoneel is overbodig en zal ontslagen worden.  Ook gaat De Omring kijken hoe er bezuinigd kan worden op de huisvesting.  Maar ook bij het personeel dat bij mensen thuis werkt zullen ontslagen gaan vallen of moeten voor een lager uurloon aan het werk.

De gemeenten in Noord-Holland krijgen per 1 januari 2014 zelf de regie in handen als het gaat om huishoudelijke hulp en zullen deze in een lagere tariefklasse gaan plaatsen waardoor het huidige uurloon van een grote groep medewerkers naar beneden zal moeten worden bijgesteld of zelfs tot ontslag zal leiden.

Het definitieve plan moet nog aan de ondernemingsraad van De Omring worden voorgesteld en ook de vakbonden worden nog uitgenodigd voor een gesprek maar dat er meer dan 200 ontslagen zullen gaan vallen is vrijwel definitief.

Omring Thuisservice  hanteert hiermee een andere  handelswijze dan Thuiszorg organisatie Sensire, deze blijkt ruim voor de plannen van het kabinet duidelijk werden al afspraken te hebben gemaakt met de diverse gemeentes voor wie zij werken om alle hulpen, 1100 personeelsleden, te ontslaan en ze daarna als goedkope rechtenloze alfahulpen weer in dienst te nemen. Dit zou de gemeentes ruim 250.000 euro per maand schelen aan kosten aan huishoudelijke hulp in die omgeving.