Medemblik Actueel.

Pim Lighthart naar Lotto-Belisol

Pim Lighthart naar Lotto-Belisol
Photo: © Bert Geerts/dcp-bertgeerts@xs4all.nl

Pim Lighthart naar Lotto-Belisol

Twisk – Lotto-Belisol heeft zich met het oog op komend wielerseizoen versterkt met Pim Ligthart. De 25-jarige Twisker komt vanaf 1 januari 2014 voor twee seizoenen over van Vacansoleil-DCM, zo laat de Belgische WorldTour-formatie vrijdag weten. ‘Lotto-Belisol sprak me meteen aan’, verklaart Ligthart, die dit seizoen de slotrit van de Ster ZLM Toer op zijn naam schreef. ‘Ik zal nu voor het eerst in een volledig Belgisch team rijden, al is er in mijn huidige ploeg al wel een deels Belgische omkadering. Ik kom graag in België om te koersen, het wielrennen leeft er echt. Het zal mijn tweede profploeg zijn, ik kijk ernaar uit.’

In 2011 kroonde hij zich tijdens zijn eerste jaar als prof tot Nederlands kampioen op de weg. ‘Wat de toekomst betreft, wil ik graag een rol spelen in het voorjaar en in kleinere etappekoersen, genre de Ronde van Denemarken, de Ster ZLM Toer of de Ronde van Wallonië, waar ik in 2012 derde werd in de eindstand. Mijn favoriete wedstrijden zijn de kampioenschappen. Ik ben al één keer Nederlands kampioen geworden en dat zou ik graag nog eens overdoen.’

‘Ik kijk er ook naar uit mijn bijdrage te leveren in functie van renners als Tony Gallopin en Jürgen Roelandts in de voorjaarsklassiekers of bij de sprints van André Greipel’, besluit Ligthart.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?