Actiegroep wil bibliotheek Wervershoof openhouden

Actiegroep wil bibliotheek Wervershoof openhouden

Actiegroep wil bibliotheek Wervershoof openhouden

Wervershoof – We staan er niet best voor met onze bieb. Ondanks dat de Commissie Samenleving van de gemeente zich zo heeft opgewonden over de gang van zaken bij de Westfriese Bibliotheken op 18 februari jl. en de directrice Marlies van Wijk de opdracht heeft meegegeven om te zorgen voor 3 familiebibliotheken in de gemeente Medemblik, te weten in de woonkernen Wervershoof, Wognum en Medemblik, gaat de afbraak van onze bieb in Wervershoof onverdroten door; de openingstijden zijn drastisch verminderd, er worden geen nieuwe boeken meer besteld en de bieb in Medemblik wordt steeds maar uitgebreider. De directie heeft de intentie om onze bieb per 1 januari a.s. te sluiten en het allerergste is dat het voorstel van het College van B. en W. is om daar in mee te gaan; Medemblik als hoofdvestiging en Wervershoof en Wognum dicht, deze worden vervangen door afhaalpunten.

Dit is toch super oneerlijk? Waarom hoeft een directie van de Westfriese Bibliotheken zich niet te houden aan een opdracht van de gemeente? En waarom houdt onze Wethouder de heer Zwagerman zich niet aan die opdracht? Je zou toch zeggen dat de opdracht duidelijk was en dat de betaler bepaalt. De gemeente geeft 880.000 euro subsidie per jaar. Dan moet de gemeente het toch voor het zeggen hebben. Als je kijkt naar het aantal leden/gebruikers/ inwoners, dan zou, naar alle eerlijkheid, Wervershoof daar het meeste van moeten krijgen. Dan komen we er maar bekaaid van af met een afhaalpunt.

Wij willen dit niet, de dorpsraad wil dit niet, de dorpsraad in Andijk wil dit niet en wat wilt u? Als u dit ook niet wilt, laat het uw gemeente dan zien op donderdagavond 19 september a.s. om 19.30 uur op het Gemeentehuis in Wognum. We verzamelen, voor vertrek, bij de Dars om 18.55. Kunt u rijden? kom met de auto. Wilt u meerijden? Er is vast wel een plekje vrij. Kom in actie voor de Bieb en doe met ons mee! Kominactievoordebieb@gmail.com

Bron : De Binding

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.