20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:35
Medemblik Actueel.

Eerste piano-tour Medemblik groot succes

Eerste piano-tour Medemblik groot succes

Eerste piano-tour Medemblik groot succes

Medemblik – Een fantastisch initiatief resulteerde in een feestelijk evenement: de PIANO-TOUR Medemblik werd op zondag 8 september druk bezocht. Het droge, mooie weer maakte de wandeling langs een keuze uit 12 adressen in Medemblik waar 24 pianisten om de beurt speelden een waar genoegen. Sven Manshande zette de enthousiaste toon tijdens het openingsconcert in de Bonifaciuskerk en Ramon van Engelenhoven sloot het geheel waardig af met zijn fenomenale klassieke uitvoeringen.

Locaties in binnenstad Medemblik

De 12 betrokken (8 privé en 4 horeca) boden een zeer afwisselend programma met uiteenlopende pianomuziek genres: zowel klassiek op een Steinway als pop op een digitale piano (gesponsord door Moeskops). Sfeervolle liedjes, opera en jazzy werk kwamen ook aan bod. Zelfs de Boogie Woogie ontbrak niet.

Pianisten

De pianisten waren stuk voor stuk goed in hun vak ondanks de verschillen in ervaring en de manier waarop ze speelden: zowel begeleidend als solistisch. Ook de jonge talenten gaven blijk van hoog niveau. Pianomuziek biedt voor elk wat wils dus het publiek kon ruimschoots genieten!

Bonifaciuskerk

De Stichting Bonifaciuskerk is heel blij te constateren dat hier veel belangstelling voor bestaat: een bomvolle Bonifaciuskerk tijdens de opening én de afsluiting.

Reageren via facebook