16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 23:44
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 9 september onweerkans

Weerbericht Medemblik 9 september onweerkans

Weerbericht Medemblik 9 september onweerkans

Medemblik – Met de R in de maand neemt ook de kans op herfststoRmen toe. Deze week zal een paar onstuimige dagen tellen, dagen van veel wind, regen en ook mogelijk onweer. Vooral vandaag en morgen zullen echte herfstachtige dagen worden met veel wind, regen en ook is er een grote kans op een klap onweer. De temperatuur blijft vandaag steken op zo’n 17 graden bij een matige tot vrij krachtige wind 3 tot 5Bft. Ook valt er regelmatig een regenbui. Vannacht koelt het af naar 10 á 11 graden.

Morgen, dinsdag, krijgen wij te maken met een krachtige wind uit het westen tot noordwesten 7 mogelijk zelfs tijdelijk 8Bft. Er gaat regelmatig een stevige regenbui vallen en ook een klap onweer is niet uitgesloten. De temperatuur blijft steken bij 15 á 16 graden. Dinsdagnacht koelt het af naar 11 graden en ook dan blijven er regenbuien overtrekken.

Woensdag is overwegend bewolkt maar neemt de kans open regenbuien wel af, de temperatuur kruipt weer iets omhoog richting de 16 á 17 graden bij een matige wind uit het noordwesten 3Bft.

Na woensdag wordt het iets beter, de zon zal zich zo nu en dan even laten zien en de kans op neerslag neemt af. In het weekend neemt de kans op regen weer toe. De temperatuur blijft onder normaal met 17 á 18 graden. Ook de nachttemperaturen zijn laag voor de tijd van het jaar met 10 á 12 graden.  Het lijkt dus een onstuimig harddraverij weekendje te gaan worden.

Reageren via facebook