Open dagen Boeren en Telers

Open dagen boeren en telers

Open dagen Boeren en Telers

Medemblik – Waarom groeit witlof in het donker, wanneer is oude kaas op zijn lekkerst en hoe wordt een aardappel gerooid? Tijdens de Albert Heijn Open Dagen op 21 en 28 september kan iedereen op expeditie in een van de 140 deelnemende landerijen, kassen, boerderijen en boomgaarden. De boeren en telers staan klaar om iedere vraag te beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. Ook kan iedereen zelf de handen uit de mouwen steken, zoals aardbeien of appels plukken.

“Het is voor veel mensen heel gewoon dat er elke dag verse komkommers in de schappen liggen en smaakvolle kaas te koop is. Dit is mede te danken aan onze boeren en telers die daar elke dag hard voor werken. Met de Open Dagen willen wij laten zien waar de Hollandse verse producten van Albert Heijn nou eigenlijk vandaan komen. We hopen dat het vooral een leuke dag wordt voor jong en oud,” aldus Alfred Levi, directeur Commercie bij Albert Heijn.

Waarom ijsbergsla ijsbergsla heet

Op de Open Dagen vertellen de boeren en telers het verhaal achter het product. Tijdens speurtochten en rondleidingen leren bezoekers bijvoorbeeld waarom ijsbergsla ijsbergsla heet, hoe pompoenen worden geteeld en hoeveel liter melk een koe produceert. Ook kun je op veel locaties genieten van een picknick of een proeverij. Kinderen kunnen zich laten schminken en een echt ‘boeren & telers’-diploma verdienen. Op ah.nl/opendagen staat in welke regio en op welke dagen boeren en telers een Open Dag organiseren. Iedereen kan zonder aanmelding tussen 10.00 uur en 17.00 uur binnenlopen.  Vorig jaar werd de eerste editie van de Open Dagen bezocht door ruim 85.000 bezoekers.

In de gemeente Medemblik kunt u onder andere terecht bij:

  • Familie Klaver uit Medemblik. De familie Klaver is gespecialiseerd in het telen van exclusieve aardappelen voor fijnproevers. Daarnaast telen zij luzerneplanten voor groenvoerdrogerijen. U bent van harte welkom op zaterdag 21 september 2013.  U vind de familie Klaver aan het Staartje 4, 1671 PC Medemblik
  • Familie Jonkman uit Andijk. De familie Jonkman uit Andijk staat sinds jaar en dag bekend als de beste broccoliteler van Nederland.  U bent van harte welkom op zaterdag 28 september 2013. U vind de boerderij van de familie Jonkman aan de Vleetweg 23, 1619 PP te Andijk.
  • Nico en Irma Verduin uit Andijk. Nico en Irma Verduin hebben een boerderij met melkschapen. Al het melk wordt gebruikt voor het maken van schapenkaas. Bijzonder is dat op het hele jaar lammetjes geboren worden. Bij de familie Verduin is het dus het hele jaar door lente. U vind de boerderij van de familie Verduin aan de Driehuizen 35, 1619 GL te Andijk.

[wppa type=”slideonlyf” album=”22″][/wppa]

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.