19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 11:54
Medemblik Actueel.

Rondom-activiteiten Wielervrienden

foto 2012

Rondom-activiteiten Wielervrienden

Medemblik – Traditiegetrouw staat Rondom-zondag, 15 september, in het teken van de fiets. Het programma wordt geopend om 10.15 uur op de Nieuwstraat met een concert van Harmonie Crescendo. De Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd op gewone fietsen start om 10.45 uur. Voor de deelnemers zijn fietshelmen beschikbaar. De jeugd wordt verdeeld in drie categorieën: 7-8, 9-10 en 11-12 jaar. Winnaar van elke categorie mag meedoen aan de landelijke finale op 5 oktober in Breda. De jeugd van 13 tot en met 15 jaar kan meedoen op racefietsen.

Na de jeugd rijden om 11.45 uur de recreanten onder Medemblikkers en oud-Medemblikkers in de WEA-Recreantenkoers. In deze koers zijn ook verschillende categorieën. De winnaars daarvan worden uitgenodigd voor de WEA-Topklasse om 12.45 uur.

Pasveerkorps

Een ‘reünie-orkest’ van Pasveer XL treedt om 13.45 uur een kwartier op. In 2010 bestond de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden 50 jaar en dat werd gevierd met een reünie voor oud-muzikanten. Daarbij werd besloten om met ‘de oude garde’ weer muziek te gaan maken. Pasveer XL werd geboren en komt graag naar Medemblik. Dat is immers de plaats waar de zegetocht van Pasveer begon met het herhaaldelijk winnen van de Drum Gold Cup. Het Dweilorkest Windkracht 13 zorgt voor een vrolijke noot op de Nieuwstraat.

Stuiterballenrally

Dit deel van het programma wordt om 14.00 uur afgesloten met de de Stuiterballenrally van RT 13 Drechterland. Dit jaar is de opbrengst voor Stichting MirandaMania. Eén van de bekendste activiteiten is de jaarlijkse spinningmarathon. De opbrengst daarvan wordt besteed aan activiteiten voor preventie en bestrijding van melanoomkanker. Een vracht van duizenden genummerde stuiterballen wordt leeggestort op de Kaasmarkt. De stuiterballen leggen stuiterend en rollend een parcours af over de Kaasmarkt en Nieuwstraat. De ballen die het verste komen, zijn de winnaars. Iedere genummerde bal correspondeert met een verkocht lot. Zijn de ballen uitgerold dan is het tijd voor het Muziekfestival.

Tekst: Jan Pieter Reinstra.

 

Het Pasveerkorps tijdens 1 van hun shows in 2013

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pLayeKVwz1s]

Reageren via facebook