Uitslaande brand treft boerderij

Uitslaande brand treft boerderij

Uitslaande brand treft boerderij

Lambertschaag|Middenmeer – Vanavond is er een uitslaande brand uitgebroken in een hooischuur bij een boerderij langs de A7 ter hoogte van het viaduct Medemblik – Lambertschaag. De schuur moet als verloren worden beschouwd. De brandweer laat de hooischuur gecontroleerd uitbranden en is bezig de aangrenzende boerderij nat te houden.  Diverse brandweercorpsen uit de wijde omgeving verleenden assistentie er werd ook overgedacht om tijdelijk de A7 af te sluiten vanwege de vonkenregen die over de weg trok.

Er ontstond een zeer gevaarlijke situatie vanwege een grote brandstoftank die bij de schuur stond en ook de aanwezigheid van gasflessen leverde gevaarlijke situaties op.  Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De brandweer stelt een technisch onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De rookpluim was tot in Hoorn te zien.  Voor zover bekend is er geen asbest vrij gekomen. .

[wppa type=”slideonlyf” album=”4″][/wppa]

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.