Weerbericht Medemblik vrijdag 6 september kans op onweer

Weerbericht vrijdag 6 september kans op onweer

Weerbericht Medemblik vrijdag 6 september kans op onweer

Medemblik – Het wordt vandaag een dag van uitersten. De temperatuur loopt weer snel op richting de 30 graden maar in de loop van de middag komen er meer en meer stapelwolken binnendrijven. Deze gaan in de loop van de avond mogelijk over in regen – en onweersbuien, maar zeker is dit nog niet.  De wind draait van oost naar het zuiden en is  zwak tot matig 3Bft.

Mocht het vanavond wel tot onweersbuien komen dan is de kans op (zware) rukwinden niet uitgesloten. Hou rekening met rukwinden tot 85km/pu die vergezeld kunnen gaan van hagel.  Vannacht koelt het af naar zo’n 15 graden en blijft het drukken benauwd.

Zaterdag is het een stuk frisser dan vandaag met maximaal 21 á 22 graden en een enkele regenbui is ook niet uitgesloten. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig 3 á 4 Bft later mogelijk even 5Bft.

Zondag komt de temperatuur niet meer boven de 20 graden uit, met 18 á 19 graden is het wel bekeken voor de zondag, ook zal er af en toe een drup regen gaan vallen bij een meest zwakke wind uit het zuidoosten 2 á 3Bft.

Na het weekend komen wij onder invloed van een laagdrukgebied waardoor het zeker tot en met woensdag vrij onstabiel weer zal zijn met van tijd tot tijd een bui met temperaturen van hooguit 18 á 19 gaden en een naar het zuidwesten tot westen draaiende wind.  Na woensdag lijkt de temperatuur weer richting de 21 graden te gaan klimmen.

Wilt  volledig op de hoogte blijven van het mogelijke naderende onweer kijkt u dan op Bliksemdetectie

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.