Van leren praten tot leren lezen

Van leren praten tot leren lezen

Van leren praten tot leren lezen

Medemblik – Op 10 september organiseert het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Medemblik de gratis themabijeenkomst ‘Van leren praten tot leren lezen’. Tijdens deze bijeenkomst vertelt een logopediste over het verloop van de spraaktaalontwikkeling en wat de basis is voor kinderen om goed te kunnen lezen.
De meeste kinderen lijken als vanzelf te leren praten. Er zijn echter ook kinderen die daar meer moeite mee hebben. Leren praten is een moeilijk proces en opvoeders spelen in dit proces een belangrijke rol. Veel praten om de spraaktaalontwikkeling van het kind te stimuleren is een goed advies, maar er hoort nog meer bij. Het is vooral de bedoeling dat er mét het kind wordt gepraat en niet alleen tegen het kind, want praten doe je met zijn tweeën. Rond de leeftijd van 5 of 6 jaar beginnen kinderen ook interesse te tonen in het lezen. Voor kinderen een nieuwe fase maar ook voor de opvoeders een mijlpaal

Tijdens deze lezing vertelt een logopediste meer over het verloop van normale spraaktaalontwikkeling en hoe opvoeders hun kinderen kunnen stimuleren om te praten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de voorwaarde voor een kind om te leren lezen en hoe opvoeders hun kinderen daarbij kunnen helpen. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

Datum, tijdstip, locatie en kosten

  • Datum : dinsdag 10 september
  • Tijdstip : 19.30 – 21.30 uur
  • Locatie : Bibliotheek Medemblik, Admiraliteitsweg 2D,1671 JA Medemblik
  • Kosten : aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden is niet noodzakelijk. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557.

Iedere ouder/opvoeder kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin, ook van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende regio’s in Medemblik. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) opvoeders en jongeren.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.