8 C
Medemblik
20 oktober 2020 09:55
Medemblik Actueel.

Natuurwerkdag Egboetsterrein Oostwoud

Natuurwerkdag Egboetsterrein Oostwoud

Natuurwerkdag Egboetsterrein Oostwoud

Oostwoud – Samen klussen in het groen. Neem een lunchpakket mee, het IVN zorgt voor koffie en lekkers. Doe laarzen aan en neem handschoenen mee ter bescherming. Er is variatie genoeg in de werkzaamheden:  de border onderhouden, het Egboetje ragen en zemen voor de Open Dag op 22 september, de wandelpaden ruimen, de poel schonen, de opslag verwijderen bij de bijenstal en de waterpoel.

Uiteraard met koffie en lekkers. Er is voldoende begeleiding en veilig werkmateriaal dat beschikbaar wordt gesteld door het Landschap Noord-Holland. Het terrein wordt steeds mooier, de resultaten van eerdere klusdagen zijn zichtbaar, maar onderhoud is nodig. Kom kijken en meehelpen in dit afgesloten terrein met het kleinste natuurinformatiecentrum in West-Friesland.

Het Egboetje is een groene dependance van het IVN West-Friesland in Oostwoud, Een knus gebouw op het voormalig sneeuwklokjesterrein in het Egboetswater. Het Recreatieschap Westfriesland heeft het beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het terrein is op een natuurlijke manier ingericht om meer soorten planten en dieren een kans te geven.

Informatie:

  • Waar: De Liederik 151678 JC Oostwoud
  • Wanneer: Zaterdag 7 september
  • Hoe laat: 09:30 – 13:00 uur
  • Informatie: Aanmelden: Henk Lanting, telefoon 0228 313430 of h.lanting@ivn-westfriesland.nl

Reageren via facebook