12 C
Medemblik
25 september 2020 14:12
Medemblik Actueel.

Burgernet samen houden we de buurt veilig

Burgernet samen houden we de buurt veilig

Burgernet samen houden we de buurt veilig

Medemblik – Burgernet Medemblik: 2471 Medemblikse inwoners krijgen een telefonische melding zodra er iemand vermist is of als er een dief wordt gezocht. Een deel daarvan helpt mee zoeken en geeft door als ze wat gezien hebben. Door Burgernet worden al één op de tien acties snel opgelost. Help ook mee en meld je aan via www.burgernet.nl.

“De kracht van Burgernet is het samenwerken”, zegt burgemeester Frank Streng. “En het gevoel zélf iets te kunnen doen aan de veiligheid van iedereen. Het is een mooi gegeven dat er bij ons al driehonderd meer inwoners zich hebben aangemeld dan dat vorig jaar werd verwacht. Dat zegt genoeg over de betrokkenheid van de mensen”, voegt hij toe.

Hoe werkt het?

Burgernet is zo opgezet dat inwoners een telefonische melding krijgen van een vermissing, inbraak of bijvoorbeeld tasjesroof in de buurt. De ontvanger krijgt het verzoek om uit te kijken naar de gezochte persoon volgens een duidelijke omschrijving. Wie informatie heeft belt naar 0800-0011 (gratis) en de informatie wordt weer direct aan de politie doorgegeven. Op dit moment wordt één op de tien acties dankzij de deelnemers opgelost.

Op dit moment is 5,7 procent van de Medemblikse inwoners lid van Burgernet. Zorg ervoor dat dat er meer worden, werk samen aan veiligheid en meld je aan via www.burgernet.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?