Weerbericht Medemblik 5 september – tropische dag

3

Weerbericht Medemblik 5 september – tropische dag

Medemblik – Het weerbericht voor Medemblik is vandaag een hele fraaie het wordt vandaag een stralende bijna tropisch hete nazomerse dag. Zodra de zon boven de horizon staat schiet de temperatuur omhoog om aan het begin van de middag de 28 graden aan te tikken, mogelijk zelfs even 29 graden. Het blijft tot lang in de avond zwoel en warm. Pas in de nacht daalt de temperatuur tot onder de 20 graden. De wind is matig 3Bft uit het zuidoosten.

Vrijdag wordt het opnieuw vrij warm met 28 á 29 graden maar wel komen er tegen het einde van de middag wat stapelwolken onze regio binnen drijven maar het blijft gewoon net zoals vandaag droog. De wind draait naar het zuiden en is matig 3Bft.

Voor het aankomend weekend is het nog steeds onzeker. Er is een kansje op een Spaanse Pluim. Maar andere prognoses laten nog gewoon hoogzomerse temperaturen zien. Zoals het er nu uitziet krijgen wij in de nacht van vrijdag op zaterdag te maken met regen- en onweersbuien. Zaterdag wordt het niet warmer dan 24 graden en is er redelijk wat bewolking aanwezig met dus die kans op een regen- of onweersbui.

Zondag wordt het nog iets frisser al is de 21 graden die dan wordt verwacht nog steeds boven gemiddeld. De aankomende week blijft het wisselend bewolkt met elke dag kans op een paar druppels regen, maar veel zal er niet vallen.

Waarschuwing voor verbranding

Het UV-Niveau is matig tot hoog waardoor de kans op verbranding van de huid als u zich niet beschermd aanwezig is. Smeert u zich goed in als u langer dan 15 minuten bloot wordt gesteld aan de zon.

1

Smog waarschuwing.

Het RIVM geeft voor vandaag een smog waarschuwing (klik voor de afbeelding) af. Door de combinatie van droge hete lucht en weinig wind neemt de kans op luchtvervuiling snel toe. Heeft u last van bijvoorbeeld astma houdt u hier dan rekening mee.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.