5.4 C
Medemblik
26 februari 2021 19:57
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 4 september

Weerbericht Medemblik 4 september

Weerbericht Medemblik 4 september

Medemblik – Het weerbericht voor Medemblik op 4 september is een fraaie, vandaag nog wel wat bewolking maar de temperatuur komt al ruim boven de 20 graden uit vandaag. Met een maximale temperatuur van zo’n 25 á 26 graden is het weer volop na-zomer in onze regio. De wind is zwak 2Bft en waait uit het oosten en neemt zeer droge warme lucht met zich mee. Neerslag zal er dan ook zeker de eerst komende 3 dagen niet gaan vallen.

Donderdag wordt een stralende dag met van vroeg in de ochtend tot laat in de avond de zon. De temperatuur loopt op tot 28 mogelijk 29 graden bij een zwakke tot matige wind 3Bft uit het zuidoosten. In de nacht koelt het maar langzaam af en pas in de late nacht daalt de temperatuur naar zo’n 16 graden.

Vrijdag neemt de bewolking toe maar de temperatuur blijft wel op een zomerse waarde met 28 mogelijk zelfs 29 graden en wie weet tikken wij de 30 graden nog wel aan. De wind draait naar het zuiden en is matig 3Bft.  De kans op onweer later in de middag neemt wel toe maar of het onze regio bereikt is nog maar te bezien.

Het weekend verloopt wisselend, op zaterdag is er een kans op een regen- of onweersbui, de temperatuur is nog steeds prima in orde met 24 á 25 graden bij een meest zwakke oostelijke wind 2Bft.  De zondag lijkt een copy te gaan worden van de zaterdag alleen is de temperatuur een graadje lager met 24 á 25 graden. Maar het blijft vrij onzeker wat de regen- en onweersbuien betreft.

Na het weekend blijven wij te maken houden met het zelfde weerbeeld als wij nu hebben al is de kans op een druppeltje regen wel elke dag aanwezig maar daar zal zeker geen grote hoeveelheden uitvallen wat het land weer niet ten goede komt. Op dit moment is in onze regio het neerslag te kort bijna 200mm. De boeren en de tuinders hopen elke dag op een flinke bak regen maar dat zal er dus zeker de eerst komende week niet inzitten.

Screenshot_2

Reageren via facebook