23.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 06:00
Medemblik Actueel.

Week van de Alfabetisering

Week van de Alfabetisering

Week van de Alfabetisering 8 t/m 15 september 2013

West-Friesland – Op 8 september start de Week van de Alfabetisering. Dit jaar willen wij, als bibliotheek, deze week gebruiken om te laten zien dat wij de komende jaren extra aandacht gaan besteden aan mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, taal- en mediavaardigheden.

Polsbandjes

Tijdens de Week van de Alfabetisering dragen al onze medewerkers van de vestigingen groene polsbandjes. Deze bandjes staan voor onze kennis en expertise op het gebied van alfabetisering. Wij laten hiermee zien dat wij het heel belangrijk vinden dat iedere West-Fries beschikt over goede taal-, reken- en mediavaardigheden.

Presentaties

In deze periode presenteren wij in iedere vestiging een ruime collectie van boeken  en andere materialen over taal waaronder ook de collectie “Makkelijk Lezen”  voor volwassenen in Stede Broec. Daar staan ook boeken uit de serie “Leeslicht”.

Lezing

Op dinsdag 10 september (19:30 – 21:30 uur) kunt u de lezing “van leren praten tot leren lezen” bijwonen in de Bibliotheek Medemblik. Deze lezing wordt georganiseerd door CJG Medemblik  in samenwerking met de Westfriese Bibliotheken. U kunt zich hiervoor aanmelden via Anne van der Ploeg avdploeg@westfriesebibliotheken.nl

Het Taalcafé

Het Taalcafe is een netwerkbijeenkomst voor iedereen die op één of andere wijze bezig is met taal.
Deze wordt gehouden op donderdag 12 september van 9.30 – 12.00 uur in de Bibliotheek Hoorn

De kickoff van Boekestafette Westfriesland:

Vanaf 13 september schrijven ruim 300 basisschoolleerlingen van 12 verschillende scholen één boek. Samen met Hoornse kinderboekenschrijver André Nuyens gaan zij aan de slag met het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon. Doel van dit project is om kinderen te laten spelen met taal: het verhaal wordt geschreven door de leerlingen van groep 8 voor de kleuterklassen. Zowel de aanstormende brugklasleerlingen als de kleuterklassen zijn zodoende intensief met taal bezig. Het project benadert op een preventieve manier de aanpak van laaggeletterdheid. Op deze speelse wijze wordt aandacht gegeven aan het belang van taal en taalontwikkeling. De Westfriese bibliotheken willen natuurlijk ook hun bijdrage leveren aan dit project. In de bibliotheken van De Goorn, Opmeer, Medemblik, Wervershoof, Enkhuizen en Stede Broec staan tijdens deze periode boekpresentaties met boeken over de VOC en de Gouden Eeuw.

En verder natuurlijk ook nog:

Voor iPads & Smartphones:

  •  Wordfeud
  • 4 plaatjes, 1 woord
  •  Icomania
  • Ruzzle
  • Denksport
  • Words in a Pic
  • Woordjacht 2

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?