St. Janslezing De zorg onder het vergrootglas

St. Janslezing De zorg onder het vergrootglas

St. Janslezing De zorg onder het vergrootglas

Hoorn – De zorg ligt onder het vergrootglas. Incidenten krijgen volop aandacht in de pers. Klachten en claims stijgen, het aantal tuchtzaken ook. De politiek staat op scherp. Wat zijn de gevolgen?

Kent u als professional de vrees voor negatieve publiciteit, klachten en reputatieschade? Maakt het de zorgsector onzeker? Heeft het effect op de kwaliteit van zorg? En op de uitgaven? Met andere woorden: is defensief handelen aan de orde van de dag? En zo ja, wat zijn dan de gevolgen hiervan voor patiënten en voor de beroepsgroep?

Over deze vragen gaat de St. Janslezing 2013. Het evenement is bedoeld voor medische professionals in West-Friesland. Het vindt plaats op 31 oktober vanaf 18.30 uur in de Oosterkerk in Hoorn.

Programma

  • 18.30 uur – Ontvangst met walking dinner
  • 19.30 uur – Start inhoudelijk programma ‘Inspectie: gezondheidspolitie of hoeder van de waarden en normen?’
    Door: Ronnie van Diemen-Steenvoorde, Inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
    Debat: Defensief handelen: hét gevaar in de zorg? Inleiding door de gespreksleider Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit en lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
    Panelleden: Marg Janssen, advocaat-partner bij Van Doorne. Dick Willems, hoogleraar medische ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Jan-Willem de Waard, chirurg in het Westfriesgasthuis en lid van het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam. Vertegenwoordiger van verzekeraars.
  • 21.30 uur – Borrel

Geïnteresseerd?

Stuur vóór 15 oktober een e-mail aan st.janslezing@westfriesgasthuis.nl.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.