25.5 C
Medemblik
11 augustus 2020 23:18
Medemblik Actueel.

Half miljoen e-books gedownload via bieb-app

Half miljoen e-books gedownload via bieb-app

Half miljoen e-books gedownload via bieb-app

West-Friesland – Via een speciale app van de bibliotheken zijn de afgelopen vakantieperiode meer dan een half miljoen boeken gedownload. Honderdduizend mensen downloadden de gratis app met keuze uit 55 e-books, meldt de Stichting Bibliotheek.nl, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en bouwen van de digitale bibliotheek.

Het was de eerste keer dat de bibliotheken een speciale app voor de vakantie hadden. Het aanbod varieerde van thrillers tot kinderboeken en streekromans. Het ging om boeken van onder anderen Jan Wolkers, Esther Gerritsen, Siska Mulder en Harlan Coben.

De e-books konden acht weken worden gelezen en zijn nu niet meer beschikbaar. In de herfst en rond kerst komen ongeveer vijftien nieuwe e-books beschikbaar, die vier weken te lezen zijn.

Van de gebruikers is driekwart lid van een bibliotheek. Via andere apps van de bibliotheken kunnen nu veertigduizend rechtenvrije boeken en vijfhonderd rechtdragende boeken worden gelezen.

Leen nu via de website van de Westfriese biblioteken Books en eAudiobooks (luisterboeken).

Wilt u weten hoe u eBooks en eAudiobooks (luisterboeken) kunt lenen?  Lees dan In de wegwijzer  hoe het werkt,  ga naar de uitleenregels voor het aantal boeken en de uitleentermijn en ga naar de rubriek veelgestelde vragen voor het antwoord op uw vragen. Wij verwijzen u naar deze pagina voor het lenen en lezen van eBooks op de iPad

Klik hier om direct naar de online catalogus te gaan.

Een eReader uitproberen?

Het is nu ook mogelijk om een eReader voor een week te lenen. Vraag er naar bij de balie van uw bibliotheek.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?